Στοιχεία για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ φέρεται να διαθέτει η Τουρκία

5
Στοιχεία-για-το-τεμάχιο-8-της-κυπριακής-ΑΟΖ-φέρεται-να-διαθέτει-η-Τουρκία

Η κυπριακή κυβέρνηση έχει πληροφορίες πως η Τουρκία, με κάποιον τρόπο, διαθέτει μελέτες για το τεμάχιο 8 της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, στον απόηχο δημοσιεύματος του «Φιλελεύθερου» όπου αναφερόταν πως η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε στοιχεία της ιταλικής ΕΝΙ, κάνοντας λόγο για «κανονική κλοπή» από την Άγκυρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κούσιος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια πως αυτά τα στοιχεία έχουν δοθεί από τις εταιρίες ΕΝΙ και TOTAL. «Φαίνεται ότι με κάποιο τρόπο έχουν πληροφόρηση για τις μελέτες. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία υπόνοια για τις εταιρίες», είπε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα, ο κ. Κούσιος χαρακτήρισε προκλητική τη θέση του Ταγίπ Ερντογάν για διαμοιρασμό των κερδών από τις γεωτρήσεις του Γιαβούζ. «Μου ακούγεται σαν τον κλέφτη που λέει στον νοικοκύρη θα σου δώσω τα μισά. Είναι ξεκάθαρη απόδειξη του έκνομου και παράνομου τρόπου που κινείται η Τουρκία, χωρίς σεβασμό στο διεθνές δίκαιο. Έχει εξελιχθεί σε πειρατή της Ανατολικής Μεσογείου», σημείωσε ο κ. Κούσιος, προσθέτοντας πως η Λευκωσία είναι ικανοποιημένη από την πολιτική των ΗΠΑ σε ό, τι αφορά τη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και σχολιάζοντας ότι από την πλευρά της η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει διστακτικότητα και αναποφασιστικότητα στην υλοποίηση αποφάσεων του Συμβουλίου Υπουργών και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΠΗΓΗ: www.huffingtonpost.gr