Βάσεις ποδηλάτου

0
41

Βάσεις ποδηλάτου

Η βάση ποδηλάτου ή φορέας ποδηλάτου αποτελεί μια κατασκευή που κάνει δυνατή τη μεταφορά ποδηλάτων με το αυτοκίνητό σας. Μιας και δεν δίνουν όλα τα οχήματα τη δυνατότητα να φορτωθεί ένα ποδήλατο στο εσωτερικό τους και παράλληλα, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο να υπάρχουν ποδήλατα στην καμπίνα επιβατών, αν συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα, ενώ ενδέχεται και να σκιστεί η ταπετσαρία της καμπίνας επιβατών, μια βάση ποδηλάτου, μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Αρκετά ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν βάσεις ποδηλάτων, με διαφορετικές δυνατότητες και τρόπο τοποθέτησης. Με βάση το όχημα, τα συγκεκριμένα αξεσουάρ μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή, το καπό του πορτμπαγκάζ ή τον κοτσαδόρο.

Βάσεις ποδηλάτων οροφής. Οι συγκεκριμένες βάσεις κάνουν εφικτή τη μεταφορά 1 έως 4 ποδηλάτων στην οροφή του οχήματος. Η εγκατάσταση του συγκεκριμένου είδους φορέα ποδηλάτων είναι ευκολότερη, σε περίπτωση που το όχημα διαθέτει μπάρες οροφής. Τα πλεονεκτήματά της: κενός χώρος στο εσωτερικό του πορτμπαγκάζ, ικανότητα παράλληλης μεταφοράς αρκετών ποδηλάτων. Τα μειονεκτήματά της: αύξηση του συντελεστή οπισθέλκουσας, δυσκολία στο  φόρτωμα/ξεφόρτωμα των ποδηλάτων στην/από την οροφή. Τα συγκεκριμένα αξεσουάρ κάνουν εφικτή την ασφαλή μεταφορά των ποδηλάτων, χωρίς να μειώνουν το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Βάσεις ποδηλάτων πορτμπαγκάζ. Το συγκεκριμένο είδος βάσεων  αποσκοπεί στη μεταφορά των ποδηλάτων, ταιριάζει με πλήθος τύπων αυτοκινήτων, αν και ενδέχεται να μειώσει την οπτική σαφήνεια τον οπίσθιων φώτων και να μην επιτρέπει το φόρτωμα του πορτμπαγκάζ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βάσεις ποδηλάτων πορτμπαγκάζ είναι οικονομικότερες, δεν χρειάζονται επιπλέον εξοπλισμό και τοποθετούνται εύκολα.

Βάσεις ποδηλάτων κοτσαδόρου. Είναι κατάλληλες για τοποθέτηση αποκλειστικά σε οχήματα που έχουν ήδη κοτσαδόρο. Κάποια μοντέλα, αφού τοποθετηθούν, επιτρέπουν ακόμη και να ανοίξει το καπό του πορτμπαγκάζ. Επίσης, για λόγους ασφαλείας, διαθέτουν στη βάση τους βοηθητικά φώτα.

Όταν μεταφέρετε κά . Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.