1ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας: Πιάτα στην οθόνη μας target=”_blank”

3
1ο-Φεστιβάλ-Κινηματογράφου-και-Γαστρονομίας-Αθήνας:-Πιάτα-στην-οθόνη-μας-target=”-blank”

.

Ο συνδυασμός του κινηματογράφου με την γαστρονομία είναι ο κύριος θεματικός άξονας του πρώτου Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας της Αθήνας που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου (ώρα 20.30) και θα κλείσει στις 21 Οκτωβρίου.

Στις 19 Οκτωβρίου, θα προβληθεί σε πανελλήνια πρεμιέρα το «From the Vine» τoυ Sean Cisterna με πρωταγωνιστή τον Τζόε Παντολιάνο, βραβευμένο με Emmy για την τηλεοπτική σειρά «The Sopranos» και επίσης γνωστό για τη συμμετοχή του στην ταινία «The Matrix». Ο σεφ Παναγιώτης Γιανναράκος θα παρουσιάσει ιταλική κουζίνα, ενώ μαζί του θα είναι ο Γιώργος Στόγιας, εξειδικευμένος επαγγελματία στον τομέα του κρασιού.

Πρώτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Γαστρονομίας Αθήνας

 Στις 20 Οκτωβρίου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «A God in Each Lentil» του Μιγκέλ Ανγκελ Χιμένεζ που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό. Το κομμάτι της γαστρονομίας θα παρουσιάσει ο σεφ Πάνος Βουκελάτος, με συνταγή από την ισπανική κουζίνα.

 Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 21 Οκτωβρίου, με την πανελλήνια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Beloved» του Γιασέρ Ταλεμπί από το Ιράν, το οποίο προβλήθηκε σε μεγάλα Φεστιβάλ του κόσμου. Θα ακολουθήσει ιρανική κουζίνα από τον σεφ Αλέξανδρο Δραμαλιώτη.

Οι συντελεστές

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής, η Glory Films και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Αρωγοί είναι η Act for Art, η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Αττικής και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος. Καλλιτεχνικός Διευθυντής του φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης Μανουέλ ντε Κοκό. Την παρουσίαση θα κάνει η ηθοποιός Θεοφανία Παπαθωμά.

Δείτε το Φεστιβάλ εδώ

ΠΗΓΗ: