Φωτιά στη Σάμο: Ζητούν να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

2
Φωτιά-στη-Σάμο:-Ζητούν-να-κηρυχθεί-το-νησί-σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης

Δραματικές ώρες περνάει η Σάμος, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σήμερα και μέχρι αυτή την ώρα, εξακολουθεί να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη.

Όπως είπε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Σάμου, Γιώργος Στάντζος μιλώντας στο newsit.gr από το πύρινο μέτωπο: «Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη. Θα εισηγηθούμε ως δήμος και περιφέρεια να κηρυχτεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί προληπτικά δύο ξενοδοχεία τα οποία φιλοξενούσαν συνολικά 210 άτομα. Αν και υπήρξαν πληροφορίες ότι εκκενώνεται και το Κοκκάρι, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε στο newsit.gr ότι αυτό δεν ισχύει. Για την ώρα τουλάχιστον…

«Θα είναι μια δύσκολη νύχτα. Η φωτιά είναι σε πολλά μέτωπα. Δεν έχει εκκενωθεί το Κοκκάρι. Είναι ένας τουριστικός προορισμός τεράστιος με αρκετούς τουρίστες αυτή την στιγμή. Δεν κινδυνεύει άμεσα κανείς. Εκκενώθηκαν προληπτικά μόνο δύο ξενοδοχεία».

Click4More: «Φούντωσε» η φωτιά στη Σάμο – Καίει ανεξέλεγκτη

Η φωτιά ξεκίνησε από τον οικισμό Βουρλιώτες και γρήγορα πήρε διαστάσεις, παρά την επέμβαση ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής. Μάλιστα, στο σημείο πήγε και το θηριώδες ρωσικό Μπεριέβ, μαζί με τα υπόλοιπα αεροσκάφη που επιχειρούν…

Στην #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε 🌲δασική έκταση στην περιοχή Βουρλιώτες Σάμου επιχειρούν 37 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 15 🚒οχήματα, 3 ε/π και 3 α/φ (2 cl415 και το βεrιev-200). Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 15, 2021

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις