Φωτιά στην Πάτρα: Εικόνες καταστροφής στην Καρυά – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

0
Φωτιά-στην-Πάτρα:-Εικόνες-καταστροφής-στην-Καρυά-–-Κάηκαν-σπίτια-και-αυτοκίνητα

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Πάτρα και απειλούνταν οι περιοχές του Σουλίου της Ελεκίστρας και του Ριγανόκαμπου. Μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες πυροσβεστών και κατοίκων, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, οι εικόνες όμως είναι αποκαρδιωτικές. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς στην Πάτρα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, 2 Ε/Π και 6 Α/Φ, ενώ παραμένει επί τόπου ισχυρή πυροσβεστική δύναμη, προκειμένου η κατάσταση να παραμείνει υπό έλεγχο και να περιοριστούν ενδεχόμενες αναζοπυρώσεις.

Επίσης, στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, για να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής, κυρίως ελέγχοντας την κυκλοφορία αλλά και βοηθώντας στις εκκενώσεις.

Το Τenis Club στην Εγλυκάδα μετατράπηκε σε επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο βρέθηκαν μαζί με τις πυροσβεστικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, πέντε σπίτια και ένα όχημα φέρεται να τυλίχθηκαν στις φλόγες στην Καρυά.

Δείτε φωτογραφίες: 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από thebest.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

ΠΗΓΗ: