Φωτιά στην Αχαΐα: Σε ύφεση το μέτωπο στη Ζήρια – Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Παραδείσι Αγρινίου

  2
  Φωτιά-στην-Αχαΐα:-Σε-ύφεση-το-μέτωπο-στη-Ζήρια-–-Σε-εξέλιξη-η-πυρκαγιά-στο-Παραδείσι-Αγρινίου

  Σε ύφεση είναι, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.

  Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, που αποτελούνται από 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων.

  Επίσης, πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, «η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή».

  Όσον αφορά την φωτιά που καίει δασική έκταση στο Παραδείσι Αγρινίου, εξακολουθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να βρίσκεται σε εξέλιξη και στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ μέχρι την δύση του Ήλιου θα πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Εκκενώθηκαν τα προληπτικά τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

  Στην #πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παραδείσι Αγρινίου επιχειρούν 51 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 16 οχήματα, 5 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

  — Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 1, 2021

  Ακόμη, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

  Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

  ΠΗΓΗ: