«Φωτεινά» παραδείγματα από όλον τον κόσμο μέσα στο σκοτάδι

1
«Φωτεινά»-παραδείγματα-από-όλον-τον-κόσμο-μέσα-στο-σκοτάδι

H «Ώρα της Γης», η παγκόσμια πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης για την προστασία της φύσης και καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής έγινε θεσμός. Το Σάββατο το βράδυ γιορτάστηκε με σβηστά φώτα για μία ώρα σε όλον τον κόσμο.

REUTERS/DAWN CHUA

Μία τεχνητή εγκατάσταση δέντρου το Supertrees στους κήπους της Σιγκαπούρης.

Αφετηρία είχαν ουρανοξύστες σε ασιατικές μητροπόλεις, από τη Σιγκαπούρη έως το Χονγκ Κονγκ, που έσβησαν τα φώτα τους στις 20:30 τοπική ώρα, καθώς και αξιοθέατα όπως η Όπερα του Σίδνεϊ.

REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ο Παρθενώνας με και χωρίς φωτισμό.

Η Ακρόπολη και η Βουλή των Ελλήνων οι διάσημες συμμετοχές της χώρας μας. Το Κολοσσαίο στη Ρώμη, η Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο, τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ, οι γιγαντοοθόνες της Πλατείας Πικαντίλι στο Λονδίνο, ο Πύργος του Άιφελ στο Παρίσι βυθίστηκαν διαδοχικά στο σκοτάδι. 

EPA/FABIO FRUSTACI

Το Κολοσσαίο στη Ρώμη.

Η διάσημη Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη και τα Ανάκτορα Σενμπρούν στη Βιέννη ήταν επίσης μεταξύ των πολλών τοποθεσιών, μνημείων και κτιρίων που έσβησαν τα φώτα από τις 20:30 και τις 21:30, τοπικές ώρες.

Η ετήσια κινητοποίηση, που διοργανώνεται από το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, έχει ως στόχο να ζητήσει δράση ενάντια στην κλιματική αλλαγή και για την προστασία του περιβάλλοντος.

REUTERS/TATYANA MAKEYEVA

Ο καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου στο Κρεμλίνο.

Φέτος, οι διοργανωτές θέλησαν να τονίσουν τη σύνδεση μεταξύ της καταστροφής της φύσης και της αυξανόμενης συχνότητας εμφάνισης ασθενειών όπως η Covid-19.

REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Η πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο.

Η «Ώρα της Γης» είναι «κάτι περισσότερο από μια απλή εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά μάλλον ένας τρόπος να θυμόμαστε τις επιπτώσεις των ενεργειών μας στο περιβάλλον», δήλωσε στο Γαλλικό Πρκατορείο ο 18χρονος Ίαν Ταν. Αλλά «μια ώρα δεν αρκεί», είπε.

Στη Σιγκαπούρη, άνθρωποι παρακολούθησαν από την προκυμαία τα φώτα στους ουρανοξύστες να σβήνουν.

Στο Χονγκ Κονγκ, ουρανοξύστες βυθίστηκαν στο σκοτάδι, όπως και η ιστορική πύλη Νάμντεμουν στη Σεούλ.

REUTERS/JORGE SILVA

Το Μεγάλο Παλάτι στην Μπανγκόκ στην Ταϊλάνδη.

Στην Ταϊλάνδη, στο δημοφιλές εμπορικό κέντρο CentralWorld της Μπανγκόκ ξεκίνησε αντίστροφη μέτρηση και στις 20:30 τα φώτα στις βιτρίνες έσβησαν για μια ώρα.

Μετά την Ασία και την Ευρώπη, σειρά να σβήσουν τα φώτα πήραν το Empire State Building στη Νέα Υόρκη, ο Οβελίσκος στο Μπουένος Άιρες και το Μουσείου του Αύριο στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

naftemporikigr με πληροφορίες ΑΜΠΕ

ΠΗΓΗ: