Υπόθεση Λιγνάδη: Προσωρινό «πάγωμα» στην ανάκριση – Η τέταρτη καταγγελία βιασμού

2
Υπόθεση-Λιγνάδη:-Προσωρινό-«πάγωμα»-στην-ανάκριση-–-Η-τέταρτη-καταγγελία-βιασμού

Προσωρινό «πάγωμα» στην εξέλιξη της ανάκρισης που διενεργείται για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη έχει προκαλέσει η αίτηση εξαίρεσης, που υπέβαλλε ο κατηγορούμενος μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Η ανακρίτρια, μέχρι να κριθεί το αίτημα εξαίρεσης, δεν μπορεί να προβεί σε άλλες ανακριτικές πράξεις, που θα αφορούν στους δύο βιασμούς για τους οποίους έχει προφυλακιστεί ο σκηνοθέτης. «Η υπόθεση αυτή είναι μια δικαστική δοκιμασία γιατί η κυρία ανακρίτρια με την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνει, δεν μας έχει δώσει αντίγραφα της δικογραφίας. Δεν έχω δει ποτέ τόσες παραλείψεις. Επί 47 χρόνια δεν έχω κάνει ποτέ αίτηση εξαιρέσεως, ούτε αναφορά» δήλωσε χθες ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.

Ταυτόχρονα, η εισαγγελία της Αθήνας εξετάζει το ενδεχόμενο άσκησης νέας δίωξης σε βάρος του σκηνοθέτη για το αδίκημα του βιασμού, καθώς ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική έρευνα που είχε ως αντικείμενο την τρίτη μήνυση για το συγκεκριμένο αδίκημα που κατατέθηκε σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του εθνικού θεάτρου. Ο εισαγγελέας θα μελετήσει το φάκελο και θα αποφασίσει στη συνέχεια εάν πρέπει να ασκηθεί και νέα δίωξη για το καταγγελόμενο αδίκημα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο μηνυτής φέρεται να ισχυρίζεται πως βιάσθηκε το 2018 από τον σκηνοθέτη μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με όσα φέρεται να καταγγέλλει ο Δ.Μ, ο οποίος είναι Έλληνας και την περίοδο του καταγγελλόμενου συμβάντος ήταν ενήλικος, ο σκηνοθέτης τον γνώρισε στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ: