Υπογράφηκε η συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ Εθνικού Θεάτρου και Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών

2
Υπογράφηκε-η-συλλογική-σύμβαση-εργασίας-μεταξύ-Εθνικού-Θεάτρου-και-Σωματείου-Ελλήνων-Ηθοποιών

Με τα θέατρο κλειστά εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας και με χιλιάδες καλλιτέχνες να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της πρώτης θεατρικής σκηνής της χώρας στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.

Η ΣΣΕ υπογράφηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα, και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Έρι Κύργια, η οποία δήλωσε:

«Η σημερινή υπογραφή της ΣΣΕ υπερβαίνει τα σημαντικά νομικά κεκτημένα που αποτυπώνονται στο κείμενό της και σηματοδοτεί κάτι ευρύτερο: την ακλόνητη βούληση της θεατρικής κοινότητας να διαχειριστεί τη σημερινή δυσμενή συγκυρία σε κλίμα ενότητας, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης.

Σήμερα επισφραγίζεται και διαφυλάσσεται αυτό που λίγο έλειψε να ξεχάσουμε μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων μηνών, ότι δηλαδή το Εθνικό Θέατρο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είναι σύμμαχοι και εργάζονται για να διασφαλίσουν τη μετάβαση του ελληνικού θεάτρου σε μια νέα εποχή.

Εφεξής πορευόμαστε μαζί, χωρίς αιφνιδιασμούς, με συναπόφαση, αναμένοντας το συντομότερο την επανέναρξη λειτουργίας των σκηνών και αποβλέποντας στη δύναμη που πάντοτε μας τροφοδοτούσε, τη ζωντανή παρουσία του κοινού.

Είμαστε αποφασισμένοι να διαφυλάξουμε αυτή την ομαλή πορεία επανόδου στην κανονικότητα και να απομονώσουμε ενέργειες που την υπονομεύουν. Είμαστε ομοίως αποφασισμένοι να προασπίσουμε το διαχρονικό κύρος του Εθνικού Θεάτρου απέναντι σε όσους αρνούνται να σεβαστούν το θεσμό, επιμένοντας να τον ταυτίζουν με πρόσωπα.»

Melas Blog Τελευταίες ειδήσεις