Το Mandalorian AR Experience μας δείχνει για άλλη μία φορά το μεγάλο πρόβλημα του Android

3
Το-mandalorian-ar-experience-μας-δείχνει-για-άλλη-μία-φορά-το-μεγάλο-πρόβλημα-του-android

Η Google ανακοίνωσε πως κυκλοφορεί από σήμερα το Mandalorian AR Experience στο Play Store, όμως μας δείχνει για άλλη μία φορά το πρόβλημα του Android. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή είναι συμβατή μόνο με κάποια 5G μοντέλα, κάτι που το δεχόμαστε αφού υπάρχει η στροφή προς τα νέα δίκτυα.

Πάμε λοιπόν να δούμε γιατί το Mandalorian AR Experience είναι η αφορμή για να δούμε το μεγάλο πρόβλημα του Android γενικότερα. Η λίστα της Google περιλαμβάνει 27 μοντέλα διάφορων εταιρειών, οπότε ναι μεν δεν είναι πολλά αλλά καλύπτει μία μεγάλη γκάμα συσκευών.

Το Mandalorian AR Experience μας δείχνει για άλλη μία φορά το πρόβλημα του Android

Προφανώς στη λίστα βρίσκονται τα 5G μοντέλα της Google, ναυαρχίδες των Xiaomi, Samsung, OnePlus, Motorola, Sharp, Sony και LG και το Galaxy A51 5G, ένα mid-range δηλαδή. Επίσης, βλέπουμε 5G μοντέλα και με Snapdragon 855, οπότε η εταιρεία δεν ξέχασε ότι από πέρσι κυκλοφόρησαν αρκετά μοντέλα με το 5G modem της Qualcomm.

Η λίστα των compatible συσκευών

Όμως, αν κοιτάξει κάποιος πιο ξεκάθαρα τη λίστα, θα δει αρκετές ελλείψεις. Αρχικά, λείπουν τα Galaxy Fold και Galaxy Z Fold 2, οι δύο πιο premium συσκευές Android που κυκλοφόρησαν (πέραν του Mate XS, καθώς δεν έχει υπηρεσίες Google Play). Μπορεί κάποιος να νομίζει ότι δεν υπάρχουν γενικά foldables, όμως υποστηρίζονται κανονικά τα clamshell των Samsung και Motorola. Επίσης, αν αγοράσατε τη νέα σειρά Xiaomi Mi 10T απλά είστε άτυχοι, καθώς μόνο η σειρά Mi 10 υποστηρίζεται.

Επίσης, αν και βλέπουμε το Galaxy A51 5G, δε βλέπουμε το μεγαλύτερο και ακριβότερο Galaxy A71 5G. Όπως επίσης βλέπουμε να υποστηρίζεται το Sony Xperia 1 II, αλλά όχι το Xperia 5 II, που είναι κυριολεκτικά τα ίδια τηλέφωνα πέραν της οθόνης. Οπότε, με ποιο ακριβώς κριτήριο μία συσκευή υποστηρίζεται, όχι μόνο από το Mandalorian AR Experience, αλλά γενικά;

Η απάντηση είναι απλή: δεν έχουμε ιδέα. Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο πρόβλημα της Google, του Android και κατ’ επέκταση όλων των κατασκευαστριών εταιρειών. Μπορεί η Google να ανακοινώνει νέες λειτουργίες, αλλά δε γνωρίζουμε που θα παίζουν και αν παίζουν. Επίσης, θεωρώ αδιανόητο να μην υποστηρίζονται οι πιο ακριβές συσκευές Android που υπάρχουν στην αγορά, όχι μόνο σαν κάτοχος του Z Fold 2 αλλά και σαν μελλοντικός κάτοχος άλλης ναυαρχίδας.

Αυτό είναι που μπορεί να αποτρέψει κάποιον από το να επενδύσει πολλά λεφτά στο μέλλον σε συσκευή Android. Όχι το Mandalorian AR Experience, αλλά η αβεβαιότητα του τι θα δουλεύει, πως θα δουλεύει και αν δουλεύει.

ΠΗΓΗ: