Το iPhone 13 θα φέρει μικρότερο notch, βελτιωμένη κάμερα και 120 Hz οθόνη

1
Το-iphone-13-θα-φέρει-μικρότερο-notch,-βελτιωμένη-κάμερα-και-120-hz-οθόνη

Του Πάρη Χαβιάτσου

Μπορεί να απέχουμε χρονικά τουλάχιστον 6 μήνες από την ανακοίνωση των επόμενων iPhones, ωστόσο ο πάντα αξιόπιστος αναλυτής σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo φέρνει στο φως καινούργιες πληροφορίες ενώ δεν διστάζει να κάνει πρόβλεψη για το πότε αναμένεται να δούμε το πρώτο αναδιπλώμενο iPhone αλλά και το επόμενο SE.

Για άλλη μια χρονιά θα ανακοινωθούν 4 νέα iPhones, τα οποία θα διατηρήσουν τα ονόματα και τα μεγέθη των προκατόχων τους. Συνεπώς, θα έχουμε το 13 mini στις 5.4 ίντσες, το 13 και το 13 Pro στις 6.1 ίντσες και το 13 Pro Max στις 6.7 ίντσες.

Οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις θα αφορούν τα 2 Pro μοντέλα. Σύμφωνα με τον Kuo είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα προσφέρουν ρυθμό ανανέωσης ως 120Ηz σε οθόνη τεχνολογίας LPTO που θα επιτρέπει χαμηλότερη κατανάλωση. Σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η βελτίωση της ultrawide κάμερας που θα έχει έναν ευρύτερο f/1.8 φακό και αισθητήρα με autofocus.

Παράλληλα, σε όλα τα καινούργια μοντέλα θα υπάρξει αύξηση της χωρητικότητας της μπαταρίας για καλύτερη αυτονομία, γεγονός που αναμένεται να έχει επίπτωση στο βάρος των συσκευών αλλά και μικρότερο notch. Όσον αφορά τις φήμες που ήθελαν και τα μη Pro μοντέλα να εξοπλίζονται με Lidar, ο διάσημος αναλυτής δεν δίνει πολλές πιθανότητες να συμβεί αυτό.

Οι λάτρεις της σειράς SE θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι το πρώτο 6μηνο του 2022, όταν και ο Κuo προβλέπει ότι θα δούμε την επόμενη έκδοση. Τα καλά νέα ωστόσο είναι ότι το επόμενο SE θα εξοπλιστεί με ταχύτητες 5G. Το 2022, εκτός από το 3ης γενιάς SE, δεν αποκλείεται να φέρει και την… εξαφάνιση του notch, με τον αναλυτή να εικάζει ότι η Apple θα προτιμήσει το punch hole για τα iPhone 14.

Tέλος, όσοι ανυπομονούν να δουν ένα foldable iPhone, ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι το 2023.

[via]

ΠΗΓΗ: