Το φάντασμα της ακροδεξιάς πλανάται στην Γαλλία – Ποιοι στηρίζουν τους 18 στρατιωτικούς που απείλησαν με πραξικόπημα

1
Το-φάντασμα-της-ακροδεξιάς-πλανάται-στην-Γαλλία-–-Ποιοι-στηρίζουν-τους-18-στρατιωτικούς-που-απείλησαν-με-πραξικόπημα

Προβληματισμός επικρατεί στην Γαλλία για όσα έχουν γίνει τα τελευταία 24ωρα με 18 εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και 20 απόστρατους στρατηγούς να απειλούν επί της ουσίας με πραξικόπημα με την δικαιολογία ότι οι φανατικοί ισλαμιστές επιχειρούν την διάλυση της χώρας. 

Και οι 18 εν ενεργεία στρατιωτικοί οι οποίοι έκαναν γνωστές τις προθέσεις τους στον Πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν θα αποταχθούν από το στράτευμα όπως δήλωσε σήμερα ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας.

Όμως παρά την κατακραυγή υπάρχουν πολιτικοί όπως η δήμαρχος του 7ου διαμερίσματος του Παρισιού Ρασιντά Ντατί η οποία τους στήριξε!

Και οι 18 στρατιωτικοί θα περάσουν από το ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο και στο τέλος με την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα αποταχθούν από τον στρατό.

Πίσω τους ωστόσο υπάρχουν χιλιάδες απόστρατοι οι οποίοι υπέγραψαν αυτή την επιστολή προειδοποιώντας ότι η Γαλλία οδηγείται σε εμφύλιο.

Μιλούν για απειλή από τις «ορδές» των προαστίων αναφερόμενοι στους μετανάστες.

Ο ίδιος ο Μακρόν καταδίκασε την κίνηση αυτή. Η συγκεκριμένη επιστολή δόθηκε στην δημοσιότητα στην 60η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος από στρατηγούς που ήταν αντίθετοι στην ανεξαρτησία της Αλγερίας από την Γαλλία.

Την ευκαιρία έχει αδράξει βεβαίως η Μαρίν Λε Πεν η ακροδεξιά ηγέτης η οποία στήριξε με όλες της τις δυνάμεις την επιστολή.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις