Το τελευταίο βράδυ με κλειστή εστίαση – Έτσι θα γίνει σε λίγες ώρες το νέο άνοιγμα προς την κανονικότητα

2
Το-τελευταίο-βράδυ-με-κλειστή-εστίαση-–-Έτσι-θα-γίνει-σε-λίγες-ώρες-το-νέο-άνοιγμα-προς-την-κανονικότητα

Ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, μετά από μήνες σιωπής, τα μαγαζιά της εστίασης γεμίζουν ξανά με ζωή, αφού ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους πελάτες τους. 

Ελπίζουν οι επιχειρηματίες να σταθούν στα πόδια τους, μετά την πιο δύσκολη δοκιμασία που πέρασαν λόγω της πανδημίας. Όσοι έμειναν «ζωντανοί»…

Όσο για τους πελάτες, μετά από μήνες απομόνωσης στο σπίτι, περιμένουν πώς και πώς να βρεθούν σε μαγαζιά, κάνοντας ήδη τα πρώτα τηλέφωνα για κρατήσεις. Πριν καν ανοίξουν οι πόρτες!

Άνοιγμα μεν με νέους κανόνες δε

Βέβαια, η πανδημία ακόμα δεν έχει τελειώσει, οπότε οι πελάτες θα πρέπει να τηρούν κάποια απαραίτητα μέτρα. Μέχρι τουλάχιστον, να φτάσουμε σε επίπεδο να μην τα χρειαζόμαστε πια, όσο θα προχωρούν οι εμβολιασμοί… 

Click4More: Παγώνη: Στα μέσα Σεπτεμβρίου θα πετάξουμε τις μάσκες – Πότε και πώς θα ανοίξουν τα γυμναστήρια

Όμως μέχρι τότε:

Σύμφωνα με την σχετική ΚΥΑ τα καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν έως τις 22.45 (υπενθυμίζεται πως από τη Δευτέρα 3η Μαΐου η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες αρχίζει στις 23.00), χωρίς μουσική και αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο.

Συγκεκριμένα, για την εστίαση π.χ. εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering [πλην φοιτητικών εστιατορίων] προβλέπεται ότι είναι υποχρεωτικό να κάνουν self test οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Οι προϋποθέσεις

Θα λειτουργήσουν μόνο οι επιχειρήσεις που διαθέτουν άδεια λειτουργίας για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα όποια παρέχουν υπηρεσίες εστίασης υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Αποκλειστικά σε ανοικτό υπαίθριο χώρο

β) Φιλοξενία μόνο καθήμενων πελατών

γ) Μη αναπαραγωγή μουσικής και υπό τους παρακάτω υγειονομικούς όρους:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις