Το Ρίο ντε Τζανέιρο εγκαταλείπει τα σχέδια για κατασκευή πίστας F1

2
Το-Ρίο-ντε-Τζανέιρο-εγκαταλείπει-τα-σχέδια-για-κατασκευή-πίστας-f1

Στις αρχές Μαΐου του 2019, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, είχε ανακοινώσει ότι το 2020 ο αγώνας της χώρας του δεν θα διεξαγόταν στο Sao Paolo και στην πίστα του Interlagos, αλλά στη νέα πίστα που θα έχτιζε η χώρα στο Rio de Janeiro. Τελικά, το Grand Prix της Βραζιλίας ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, και όπως φαινόταν και ο φετινός αγώνα θα γινόταν -θεωρητικά για τελευταία φορά- στο Interlagos.

Ωστόσο, στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου η Formula 1 ανακοίνωσε ότι το Sao Paolo θα συνεχίσει να φιλοξενεί το Βραζιλιάνικο Grand Prix έως και το 2025, κάτι που -όπως καταλαβαίνεις- έβαλε “ταφόπλακα” στην πίστα Rio de Janeiro. Αυτό ήρθε να επισημοποιηθεί σήμερα αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, ακυρώνοντας τα σχέδια για την κατασκευή της πίστας προδιαγραφών  Formula 1 σε ένα δάσος στα περίχωρα του Ρίο.

Ο προτεινόμενος χώρος ήταν στο Deodoro, μια πρώην στρατιωτική βάση που χρησιμοποιήθηκε για κάποιες εκδηλώσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο του 2016, όπως χόκεϊ, ράγκμπι, σκοποβολή, BMX, ορεινή ποδηλασία, show jumping και το μοντέρνο pentathlon.

ΠΗΓΗ: