Το Πάσχα των Καθολικών ανά τον κόσμο – Δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για την Ανάσταση target=”_blank”

0
Το-Πάσχα-των-Καθολικών-ανά-τον-κόσμο-–-Δηλώσεις-του-Πάπα-Φραγκίσκου-για-την-Ανάσταση-target=”-blank”

Μοναχικά πέρασαν οι Καθολικοί όλου του κόσμου την σημερινή μέρα, κατά την οποία γιορτάζουν το Πάσχα. Οι εκκλησίες θα ήταν, υπό άλλες συνθήκες, γεμάτες από πιστούς που σπεύδουν κάθε χρόνο να παρακολουθήσουν τη θεία λειτουργία και τις καθιερωμένες τελετές. Ωστόσο, οι λατρευτικοί χώροι ήταν σχεδόν έρημοι λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας.

Λίγοι άνθρωποι προσκυνούσαν έξω από τις κλειστές θύρες των ναών, ενώ άλλοι έψελναν μαζί τους προσπαθώντας να ακολουθήσουν τα λόγια που άκουγαν, για πρώτη φορά, έξω από την εκκλησία. 

Σανγκάη

Καθολικό Πάσχα στην Σανγκάη

Φιλιππίνες

Λειτουργία στις Φιλιππίνες

Βιετνάμ

Μετά την λειτουργία στο Χανόι, Βιετνάμ

 Πορτογαλία

Λειτουργία στην Πορτογαλία

Δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου για την Ανάσταση εν μέσω πανδημίας

Πάπας Φραγκίσκος

Τη λειτουργία του Πάσχα των Καθολικών τέλεσε ο Πάπας Φραγκίσκος στο Βατικανό. Ο Ποντίφηκας αναφέρθηκε στη δοκιμασία της πανδημίας του κορονοϊού και στα αναγκαία βήματα που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Στο μήνυμά του για το Πάσχα των Καθολικών στη συγκυρία της πανδημίας ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι «ο Χριστός που αναστήθηκε σημαίνει ελπίδα για όσους υποφέρουν, ακόμη, λόγω της πανδημίας, για τους αρρώστους και για όσους έχασαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο. Ο Κύριος ας τους προσφέρει παρηγοριά και ας στηρίξει το έργο γιατρών και νοσοκόμων».

Λειτουργία από τον Πάπα Φραγκίσκο

Σε ό,τι αφορά, δε, το δικαίωμα πρόσβασης στα εμβόλια, ο Ποντίφηκας πρόσθεσε:

«Όλοι, και ιδίως οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι, χρειάζονται βοήθεια και δικαιούνται να λάβουν τις αναγκαίες θεραπείες. Κάτι που γίνεται ακόμη σαφέστερο την περίοδο αυτή, κατά την οποία καλούμαστε όλοι να καταπολεμήσουμε την πανδημία. Μια περίοδο στην οποία τα εμβόλια αποτελούν ένα απαραίτητο μέσο στον αγώνα αυτό. Στο πνεύμα ενός «διεθνισμού των εμβολίων» καλό είναι, κατά συνέπεια, όλη η διεθνή κοινότητα να καταβάλει κοινή προσπάθεια ώστε να ξεπερασθούν οι καθυστερήσεις στην παράδοση των σκευασμάτων αυτών και να γίνουν κτήμα όλων, με ιδιαίτερη αναφορά στις ασθενέστερες οικονομικά χώρες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

ΠΗΓΗ: