Το νέο VW Golf είναι το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη το 2020

5
Το-νέο-vw-golf-είναι-το-αυτοκίνητο-με-τις-καλύτερες-πωλήσεις-στην-Ευρώπη-το-2020

Μετά από μια δύσκολη αρχή, το Golf πήρε τα πάνω του και ανάκτησε τη θέση του ως το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Με περισσότερα από 312.000 Golf να παραδίδονται σε ολόκληρη την Ευρώπη, 134.000 εκ των οποίων στη Γερμανία, η τελευταία γενιά ξεκίνησε από εκεί που έχασε το Mk7.

Η Volkswagen παρουσίασε το Mk8 Golf τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, καθιστώντας το 2020 το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη. Με αυτό, η Volkswagen προσπάθησε να κάνει μεγάλα βήματα στην τεχνολογία και την ψυχαγωγία, διατηρώντας περίπου στα ίδια τα μηχανικά του αυτοκινήτου.

«Με το Golf 8 συνεχίζουμε απρόσκοπτα την ιστορία επιτυχίας των προηγούμενων γενεών του. Το αυτοκίνητο συνεχίζει να θέτει τεχνικά πρότυπα σε πολλές διαστάσεις», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Ralph Brandstätter. «Μετά το ξέσπασμα του κοραναϊού την Άνοιξη διέκοψε την κυκλοφορία της αγοράς που μόλις είχε ξεκινήσει, το Golf είχε πολλά να καλύψει το δεύτερο εξάμηνο του έτους».

Η επιτυχία των πωλήσεων του Golf ανακούφισε τη VW από τις πρώτες δυσκολίες. Οι παραδόσεις σταμάτησαν το πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω προβλημάτων λογισμικού.

Η Volkswagen παρουσίασε επίσης τα μοντέλα επιδόσεων GTI, GTD και GTE, τα οποία βοήθησαν τις πωλήσεις. Η υψηλή ζήτηση για υβριδικά μοντέλα ήταν επίσης ένας μεγάλος παράγοντας, καθώς ένα στα τρία Golf που πωλήθηκαν το 2020 ήταν υβριδικό.

Πέρα από το Golf, η Volkswagen κυριάρχησε στα διαγράμματα πωλήσεων στην Ευρώπη. Εκτός από το Golf, το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση, το Tiguan και το Passat ήταν το δεύτερο και το τρίτο αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία έως το 2020.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες που μας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους», δήλωσε ο Brandstätter. «Αλλά η ευγνωμοσύνη μου απευθύνεται επίσης σε ολόκληρη την ομάδα μας που έκανε εξαιρετική δουλειά στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης του κοροναϊού».

Comments

comments

ΠΗΓΗ: