Το νέο 12.9 iPad Pro δε θα είναι συμβατό με παλαιότερο Magic Keyboard

1
Το-νέο-12.9-ipad-pro-δε-θα-είναι-συμβατό-με-παλαιότερο-magic-keyboard

Του Θάνου Παλάγκα

Θεωρείται ότι το 12,9 ιντσών νέο iPad Pro του 2021, δεν θα δουλεύει με Magic Keyboard παλαιότερης γενιάς επειδή το τάμπλετ θα είναι περίπου 0,5 χιλιοστά πιο παχύ. Αν και αυτή η αλλαγή ίσως να ακούγεται αμελητέα, είναι αρκετή ώστε το νέο iPad Pro να μην μπορεί να κλείσει σωστά όταν συνδυαστεί με παλαιότερο πληκτρολόγιο.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει κάποιος να ξοδέψει επιπλέον περίπου €300 στο καινούριο Magic Keyboard με θήκη. Το νέο πληκτρολόγιο είναι όπως φαίνεται αρκετά ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο, εκτός από το νέο λευκό χρώμα. Είναι επίσης συμβατό με τα iPad Pro του 2018 και του 2020.

Το νέο 12.9 ιντσών iPad Pro έχει οθόνη Liquid Retina XDR με τεχνολογία mini-LED, όπου σύμφωνα με την Apple, θα είναι πιο λεπτομερής, θα έχει πιο φωτεινά χρώματα, πιο σκούρο μαύρο και καλύτερη αντίθεση. Η τεχνολογία της οθόνης είναι ο λόγος που το νέο τάμπλετ είναι πιο παχύ από το προηγούμενο μοντέλο.

Το iPad Pro 11 ιντσών δεν έχει τέτοια οθόνη και οι διαστάσεις του δεν έχουν αλλάξει. Το θετικό είναι ότι θα έχει συμβατότητα με παλαιοτερα Magic Keyboards. Η Apple επίσης παρουσίασε ένα νέο Magic Keyboard για το μοντέλο των 11 ιντσών και στοιχίζει κοντά στα €270.

Να τονίσουμε ότι και τα δύο μοντέλα θα περιέχουν τον νέο επεξεργαστή Μ1 και ο αποθηκευτικός τους χώρος θα μπορεί να φτάσει τα 2ΤΒ. Έχουν νέες κάμερες, Thunderbolt συνδεσιμότητα και 5G υποστήριξη. Θα είναι διαθέσιμα για παραγγελία στις 30 Απριλίου και οι αποστολές θα ξεκινήσουν μετά τα μέσα Μαΐου.

[via]

ΠΗΓΗ: