Το Λονδίνο «ζει» ξανά: Εικόνες από τη μεγάλη έξοδο target=”_blank”

2
Το-Λονδίνο-«ζει»-ξανά:-Εικόνες-από-τη-μεγάλη-έξοδο-target=”-blank”

Σόχο, 12 Απριλίου 

Οι εμβολιασμοί προχωρούν, η επιδημιολογική εικόνα βελτιώνεται, τα μέτρα χαλαρώνουν, οι παμπς, τα εστιατόρια και τα μπαρ άνοιξαν με τραπέζια έξω και οι Λονδρέζοι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να απολαύσουν το πρώτο τους «κανονικό» ποτό εδώ και μήνες. 

Το Σόχο γέμισε ξανά ζωή. Στους δρόμους είχε διακοπεί η κυκλοφορία για να υπάρχει περισσότερος χώρος για τα τραπέζια και παρά το κρύο, η περιοχή γέμισε με κόσμο. Η εστίαση είχε κλείσει στις 5 Ιανουαρίου -ακόμα πιο πριν για για κάποιες περιοχές που ήταν στο επίπεδο τέσσερα.    

Εκτός από την εστίαση σε εξωτερικό χώρο, άνοιξαν επίσης καταστήματα, κομμωτήρια, γυμναστήρια και ζωολογικοί κήποι. Παρά τις έντονες χιονοπτώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας, ο κόσμος πήγε σε παμπ και εστιατόρια για να γιορτάσει την επιστροφή στην κανονικότητα. 

«Είναι γεμάτα παντού, βασικά μοιάζει με γιορτή», είπε κάποιος στο BBC.

«Ειλικρινά, είναι πολύ καλά, αισθάνεσαι σαν να βγήκες από τη φυλακή», είπε κάποιος άλλος.

Μια γυναίκα, που ζει στο Σόχο εδώ και 15 χρόνια, είπε ότι ήταν «υπέροχο να βλέπεις ανθρώπους έξω, να υπάρχει ζωή γύρω μας, μου έλλειψε τόσο πολύ».

Η Βρετανία έχει εμβολιάσει με τουλάχιστον μια δόση σχεδόν το 50% του πληθυσμού της, και έχει δει να κρούσματα να πέφτουν σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τον Ιανουάριο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τον Ιανουάριο στη χώρα είχαν καταγραφεί ακόμα και 68.000 κρούσματα ημερησίως, ενώ τώρα έχουν πέσει στα 1.500 – 2.000 ημερησίως. 

ΠΗΓΗ: