Το άρθρο των New York Times για τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου

3
Το-άρθρο-των-new-york-times-για-τις-καταγγελίες-στον-χώρο-του-ελληνικού-θεάτρου


Αρχική


Lifestyle


Το άρθρο των New York Times για τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρου

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021, 13:30

Το άρθρο των New York Times για τις καταγγελίες στον χώρο του ελληνικού θεάτρουH εφημερίδα, «The New York Times», σε άρθρο της που δημοσίευσε την Τρίτη αναφέρεται στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο του ελληνικού θεάτρου κάνοντας λόγο για «θεμέλια που τρίζουν στο Εθνικό Θέατρο».

Η εφημερίδα στο συγκεκριμένο ζήτημα δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από την θέση του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. «Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας παραιτήθηκε αυτόν τον μήνα μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νέους ηθοποιούς. Ο ίδιος, αρνήθηκε αυτές τις αναφορές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται αναφορά και στη στάση που έχει κρατήσει όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελία αλλά στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας το ΣΕΗ με επικεφαλής τον πρόεδρο του, ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα που δίνει αγώνα για να βοηθήσει τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού μαζί με μια ομάδα αξιόλογων καλλιτεχνών.

Αναφέρονται δε και συγκεκριμένα περιστατικά και ονόματα ανθρώπους που έχουν εξομολογηθεί τις ιστορίες του αλλά και κάποιων που έχουν καταγγελθεί. Ανάμεσα σε αυτά και η μαρτυρία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Αυτό που φαίνεται πως προκαλεί εντύπωση στον διεθνή Τύπο είναι η στάση που έχει κρατήσει το Υπουργείο Πολιτισμού ενώ εντοπίζουν πως το κύριο πρόβλημα για τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, είναι ότι πολλές από τις παραβάσεις χρονολογούνται από χρόνια και η δίωξη μπορεί να περιορίζεται από το καταστατικό της χώρας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

ΠΗΓΗ: