Τουρκία: Διεθνείς καταδίκες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας και το άνοιγμα των Βαρωσίων

1
Τουρκία:-Διεθνείς-καταδίκες-για-τη-μετατροπή-της-Αγίας-Σοφίας-και-το-άνοιγμα-των-Βαρωσίων

Ένα χρόνο μετά τη μετατροπή της Αγια Σοφιάς σε τζαμί, με ανακοίνωση – χαστούκι,  η Unesco καλεί την Τουρκία να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες διαφύλαξης του μνημείου.

Πιο συγκεκριμένα, αν και με καθυστέρηση ενός χρόνου, η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco προχώρησε σε μια απόφαση – ράπισμα για τον Ερντογάν με την οποία καταδικάζει τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας και της Μονής της χώρας σε τζαμί.

Παράλληλα η επιτροπή καλεί την Άγκυρα να καταθέσει στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ενημερωμένη έκθεση των ενεργειών συντήρησης των μνημείων έως την 1η Φεβρουαρίου 2022.

Καταδίκη και για τα Βαρώσια

Καταδίκη και για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια ήρθε από τον ΟΗΕ.  Δια στόματος του προέδρου του Οργανισμού, επήλθε καταδίκη προς τουρκικής και τουρκοκυπριακής ηγεσίας για τον αποχαρακτηρισμό μέρους της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Η εξέλιξη αυτή σύμφωνα με διπλωματικές πηγές χαρακτηρίστηκε  ικανοποιητική για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε συνεχή και διαρκή συντονισμό προκειμένου το ζήτημα να τεθεί και στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

ΠΗΓΗ: