Τζένκινς: «Όταν με σταματάει η αστυνομία στις ΗΠΑ νιώθω τεράστια πίεση» (vid)

1
Τζένκινς:-«Όταν-με-σταματάει-η-αστυνομία-στις-ΗΠΑ-νιώθω-τεράστια-πίεση»-(vid)

Ο Τσαρλς Τζένκινς μίλησε στο κανάλι της Euroleague για τον ρατσισμό, το πως έχει βιώσει εκείνος τέτοιου είδους συμπεριφορές και εξήγησε πως τον άλλαξε το περασμένο καλοακίρι.

Αναλυτικά:

«Έχω βιώσει ξανά ρατσισμό. Είτε στο facebook, έχω πάρει μηνύματα γεμάτα μίσος ή το να είμαι σε κάποια χώρα και να με ακολουθούν μέσα σε ένα μαγαζί. Ένιωσα να ενοχλούμαι. Αλλά ευτυχώς έχω οικογένεια που είναι εκεί, την κοπέλα μου που είναι, κάποιον που μπορώ να μιλήσω και θα με βοηθήσουν να δω ότι είναι ΟΚ. Ξέρεις κάτι; Δεν είναι. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη, είναι κάπως νορμάλ.

Γίνεται στις ΗΠΑ, θα σε επηρεάσει όσο δίνεις σημασία. Αν με σταματήσουν αστυνομικοί εδώ στην Ελλάδα, δεν φοβάμαι. Αλλά στην Αμερική, υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί… ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Όταν με σταματούν στην πατρίδα μου, νιώθω τεράστια πίεση. Δεν είναι το ίδιο όταν γίνεται εδώ. Δεν ξέρω γιατί φέρονται έτσι. Μερικές φορές νιώθω ότι είναι η δύναμη. Επειδή ξέρουν ότι οι άνθρωποι τους φοβούνται και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν νιώθουν ότι απειλούνται, γιατί τις περισσότερες φορές, ίσως το 75% αυτών των περιπτώσεων το θύμα δεν ήταν οπλισμένο. Το καλοκαίρι η κοπέλα μου και εγώ πήγαμε να διαδηλώσουμε ενάντια στην αστυνομική βία και ένιωσα ότι έκανα την διαφορά. Πριν τον covid το έβλεπα στο ίντερνετ, οπότε το να είμαι σπίτι το καλοκαίρι και το να βλέπω πόσο άνθρωποι επηρεάζονται μου έδωσε μια σκληρή προοπτική. Δεν είμαι σε μια φούσκα. Είμαι εδώ και το νιώθω. Ένιωσα διαφορετικά αυτό το καλοκαίρι».

ΠΗΓΗ: