Τα 95α θλιμμένα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ target=”_blank”

1
Τα-95α-θλιμμένα-γενέθλια-της-βασίλισσας-Ελισάβετ-target=”-blank”

Η βασίλισσα Ελισάβετ στα 95α γενέθλιά της, έστειλε ένα μήνυμα καρδιάς μέσω των social media ευχαριστώντας για όλα τα μηνύματα συμπαράστασης που έχει δεχθεί μετά τον θάνατο του Δούκα του Εδιμβούργου.

«Ενώ ως οικογένεια βρισκόμαστε σε μια περίοδο μεγάλης θλίψης, ήταν μια παρηγοριά για όλους μας να δούμε και να ακούσουμε τα μηνύματα απόδοσης τιμής προς τον σύζυγό μου, από ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κοινοπολιτεία και ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε η βασίλισσα. Και συνέχισε: «Η οικογένειά μου και εγώ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την υποστήριξη και την καλοσύνη που μας δείξατε τις τελευταίες ημέρες. Μας έχετε αγγίξει βαθιά και συνεχίζουμε να υπενθυμίζουμε ότι ο Φίλιππος είχε τόσο εξαιρετικό αντίκτυπο σε αμέτρητους ανθρώπους σε όλη του τη ζωή».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Royal Family (@theroyalfamily)

Είναι το πρώτο μήνυμα της Βασίλισσας μετά την απώλεια του συζύγου της από το κάστρο του Ουίνδσορ όπου διαμένει.

Δύο γενέθλια 

Η βασίλισσα έχει γεννηθεί στις 21 Απριλίου το 1926.

Αυτά όμως δεν είναι τα μοναδικά γενέθλιά της στον χρόνο.

Γιορτάζει και κάθε δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου, όπως συμβαίνει με τους μονάρχες που έχουν γεννηθεί κατά τους χειμερινούς μήνες – μια παράδοση που ξεκίνησε το μακρινό 1748 από τον Γεώργιο Β΄ της Μεγάλης Βρετανίας. Είναι κάτι σαν καλοκαιρινά γενέθλια, όταν ο καιρός δηλαδή είναι καλός και μπορεί να πραγματοποιήσει την επίσημη παρέλαση που ονομάζεται «Trooping the Colour».

Φέτος οι μετεωρολόγοι εκτιμούν πως στο Ηνωμένο Βασίλειο το καλοκαίρι θα είναι θερμό, ωστόσο, λόγω της πανδημίας, η τελετή ακυρώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, όπως ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. 

ΠΗΓΗ: