Τα 6 σημαντικότερα ρεκόρ του Λιούις Χάμιλτον

0
2
Τα-6-σημαντικότερα-ρεκόρ-του-Λιούις-Χάμιλτον

Το Γκραν Πρι της Formula 1 στο Πορτιμάο ήταν το πρώτο στην ιστορία του σπορ στη συγκεκριμένη πίστα, αλλά θα το θυμόμαστε για ένα λόγο παραπάνω: έγινε το Γκραν Πρι που άλλαξε χέρια το ρεκόρ περισσότερων νικών στην ιστορία της Formula 1. Ο θρυλικός Μίκαελ Σουμάχερ, με τα επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα και το τεράστιο όνομα στους αγώνες του σπορ, έμεινε πίσω από τον Λιούις Χάμιλτον. Ο πρώτος, έχει 91 νίκες στο όνομά του ενώ ο δεύτερος, μόλις έκλεισε τις 92 και… συνεχίζει. Με έξι Παγκόσμια Πρωταθλήματα, βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στο έβδομο οπότε ο Χάμιλτον έχει ακόμη πολλά να μας πει. Τι έχει κάνει όμως μέχρι σήμερα; 

Ρεκόρ στις νίκες 

Όπως προείπαμε, στις 25 Οκτώβρη του 2020 ο Λιούις Χάμιλτον ξεπέρασε τον Μίκαελ Σουμάχερ στις περισσότερες νίκες της Formula 1. Ισοφάρισαν στο Νίρμπουργκρινγκ στις 91 νίκες, όπου και ο Μικ Σουμάχερ, γιος του Μίκαελ, του δώρισε ένα κράνος του πατέρα του. Άγνωστο για το που θα… σταματήσει ο Βρετανός! 

Ρεκόρ στις pole 

Η pole position είναι ένα πολύ μεγάλο αβαντάζ για τον οδηγό σε ένα Γκραν Πρι και ο Χάμιλτον ξέρει πως να το αξιοποιεί, αλλά και πως να την κερδίζει. Ανήκει σε μια μικρή μερίδα πιλότων που είναι αντίστοιχα καλοί σε ρυθμό αγώνα και διαχείριση, όσο και στον γύρο απόλυτης ταχύτητας που θέλουν οι κατατακτήριες δοκιμές. Με 97 pole positions κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει όλα τα παραπάνω. 

Ρεκόρ στο βάθρο 

Ένας άνθρωπος που κερδίζει πολύ συχνά, πάει να πει ότι γενικότερα είναι από τους πιο γρήγορους. Όταν δεν θα βγει πρώτος λοιπόν είναι πολύ πιθανό να καθίσει σε μια από τις δύο χαμηλότερες θέσεις του βάθρου. Ο Λιούις Χάμιλτον έχει 161 τερματισμούς στις πρώτες τρεις θέσεις. Με άλλα λόγια, το 61,45 % των αγώνων που έχει τρέξει, έχει μπει στην ταχύτερη τριάδα. 

Ρεκόρ στους βαθμούς 

Όταν η συζήτηση έρχεται στη βαθμολογία, τότε ο Χάμιλτον δεν έχει αντίπαλο. Αξίζει να δείτε αναλυτικά όλα τα επιτεύγματά του στις σελίδες με τα ρεκόρ της Formula 1 και πραγματικά θα σας έρθει ζαλάδα. Κρατήστε τα ρεκόρ λοιπόν: Έχει πετύχει 225 τερματισμούς στις θέσεις των βαθμών στην καριέρα του. Οπότε εκεί, μετράμε το τέταρτο ρεκόρ του. 

Στη συνέχεια, σημειώνουμε ότι έχει το ρεκόρ των περισσότερων σερί τερματισμών στις θέσεις των βαθμών. 45 αγώνες από το Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας του 2018, μέχρι σήμερα και αυτό σημαίνει ότι συνεχίζει να μετράει μέχρι για κάποιο λόγο να τερματίσει εκτός των βαθμών. Πέμπτο ρεκόρ εδώ. 

Και τέλος, διατηρεί το ρεκόρ της Formula 1 για τους περισσότερους βαθμούς μέσα σε μια χρονιά. Μάλιστα, το όνομά του δεν γράφεται μόνο στην πρώτη θέση της λίστας, αλλά και στη… δεύτερη. Το 2019 μάζεψε 413 βαθμούς μέσα στους 21 αγώνες και το 2018 μάζεψε 408 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες. Φυσικά και τις δύο φορές πήρε το πρωτάθλημα οδηγών. Οπότε εκεί μετράμε το έκτο ρεκόρ και περνάει τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είναι στην τρίτη θέση της λίστας με 397 βαθμούς σε μια σεζόν (2013). 

ΠΗΓΗ: