Τάλιν : Η πολύχρωμη και ιστορική πρωτεύουσα της Εσθονίας – Φώτο

0
2
Τάλιν-:-Η-πολύχρωμη-και-ιστορική-πρωτεύουσα-της-Εσθονίας-–-Φώτο

Το Τάλιν, είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας. Βρίσκεται στη βόρεια ακτογραμμή της χώρας, στις ακτές του Κόλπου της Φινλανδίας, σε απόσταση 80 χλμ. νότια του Ελσίνκι, ανατολικά της Στοκχόλμης και δυτικά της Αγίας Πετρούπολης στην Επαρχία Χάργιου. Το Τάλιν εκτείνεται σε έκταση 159,2 τ. χλμ. και ο πληθυσμός ανέρχεται σε 430.805 κατοίκους.

Από τον 13ο αιώνα έως το 1918 (και για σύντομο διάστημα κατά την διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής της Εσθονίας από το 1941 έως το 1944) η πόλη ονομαζόταν Ρέβαλ, στην Ελλάδα τότε γνωστή ως Ρεβάλη.

Το Ρέβαλ, το όνομα του οποίου αναφέρεται σε πηγές για πρώτη φορά το 1219, έλαβε δικαιώματα πόλεως το 1248,[6] ωστόσο ανθρώπινη οικιστική παρουσία στην περιοχή καταγράφεται εδώ και 5.000 χρόνια.

Τα εδάφη αρχικώς διεκδικήθηκαν από τους Δανούς το 1219 κατόπιν επιτυχημένης επιδρομής εναντίον του Λιντάνισε υπό την ηγεσία του Βάλντεμαρ Β΄ της Δανίας, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε μια περίοδος εναλλαγής στην κυριαρχία μεταξύ των Σκανδιναβών και των Γερμανών.

Λόγω της στρατηγικής σημασίας θέσης της, η πόλη κατέστη σημαντικός εμπορικός κόμβος, ιδιαίτερα από τον 14ο έως τον 16ο αιώνα, όταν και απέκτησε ακόμη περισσότερη σημασία ως μέρος της Χανσεατικής Ένωσης, σύμφωνα με το el.wikipedia.org.

Δείτε πόσο όμορφη είναι αυτή η ιστορική πόλη καθώς και με πόσα χρώματα απεικονίζεται παρακάτω…

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ: