Σύντομα θα “φλασάρουμε” custom ROMs μέσω web browser στα smartphones μας!

3
Σύντομα-θα-“φλασάρουμε”-custom-roms-μέσω-web-browser-στα-smartphones-μας!

Vlasismiriagos's Avatar: Samsung Galaxy S20 Plus

Περιοχή: Άγνωστη

Μηνύματα: 3.159

Εγγραφή: Μάι. 2012

Μάιος του 2012.

Μόλις έχω αγοράσει το πρώτο μου android, Sony Ericsson NeoV. Προερχόμενος από τη ναυαρχίδα της ίδιας εταιρίας ( Satio ) με symbian λειτουργικό, έχω περάσει ήδη το πρώτο πολιτισμικό σοκ, έχω χαθεί στις τόσες επιλογές του android market ( έτσι το έλεγαν τότε ) και εξερευνώ τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει αυτό το νέο λειτουργικό. Δύο μέρες μετά, νύχτα, βλέπω τυχαία ένα άρθρο ενός site που μου πέταξε το google, το οποίο αναφέρει έναν οδηγό για να αυξήσεις την φωτεινότητα της οθόνης του neο(υ) μου αποκτήματος. Το site ονομάζεται myphone.gr. Απευθείας γίνομαι μέλος και ξεκινώ να διαβάζω τον οδηγό. Οι πρώτες ακτίνες του ηλίου περνούν ήδη το μισόκλειστο πατζούρι. Εγώ, έχω brickarει ( κολλήσει ) ήδη δύο φορές το κινητό, μην έχοντας άλλες δυνάμεις με παίρνει ο ύπνος. Την επόμενη μέρα τα καταφέρνω τελικά και όχι απλά το κάνω να εκκινήσει, αλλά έχω περάσει και την πρώτη μου custom rom μαζί με custom kernel. Με τα πολλά καταφέρνω να αυξήσω και την φωτεινότητα της οθόνης. Απίστευτο συναίσθημα.

Flash forward Φεβρουάριος του 2021.

Εν μέσω ειδήσεων στο newsfeed για τον χιονιά μαμούθ που έρχεται να κατακλύσει την Αττική και του νέου μέτρου για διπλή μάσκα που θα ανακοινωθεί αύριο για την αντιμετώπιση του covid19 πέφτει το μάτι μου σε μία μικρή είδηση η οποία όμως με έκανε να θυμηθώ εκείνο το δύσκολο βράδυ του Μαϊου. Τίτλος του άρθρου: The future of flashing custom ROMs will be through a web browser.

Ένα μικρό χαμόγελο και αμέσως μετά η θύμηση εκείνου του συναισθήματος ότι έχω brickarει το καινούριο μου κινητό. Όταν η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά το Android Flash Tool ως προσπάθεια εξορθολογισμού της εργασίας εγκατάστασης της Generic System Image (GSI), υπήρξε κάποια συζήτηση μεταξύ της κοινότητας σχετικά με το πόσο αποτελεσματική θα ήταν η προσέγγιση που βασίζεται στο πρόγραμμα περιήγησης. Η προσφορά της Google, ωστόσο, είναι λίγο περιοριστική, επειδή το διαδικτυακό εργαλείο είναι συμβατό μόνο με μια χούφτα συσκευών και περιορίζεται στην απλή αναβάθμιση. Για το σκοπό αυτό, ο Danny Lin, ο οποίος φέρει το ψευδώνυμο kdrag0n στα φόρουμ του XDA, ανέπτυξε το fastboot.js – μια εφαρμογή JavaScript του πρωτοκόλλου fastboot χρησιμοποιώντας το API WebUSB, προσανατολισμένο ειδικά σε τελικούς χρήστες που έχουν δυσκολία στο να φλασάρουν λειτουργικά συστήματα τρίτων σε συσκευές Android .

Ουσιαστικά ο προγραμματιστής που είναι γνωστός για το project ProtonAOSP για το Google Pixel 5 και άλλες συσκευές, έχει ήδη δημιουργήσει ένα γενικό πρόγραμμα εγκατάστασης ιστού Android, ένα πλήρες πρότυπο εφαρμογής προγράμματος εγκατάστασης που εκτελείται εξ ολοκλήρου στο πρόγραμμα περιήγησης. Σε περίπτωση που διαθέτετε μια συσκευή που υποστηρίζεται επίσημα από το project ProtonAOSP, μπορείτε να δοκιμάσετε να την φλασάρετε χρησιμοποιώντας μία επίσημη παραλλαγή αυτού του προγράμματος εγκατάστασης ιστού.

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ότι χρειάζεται να μάθετε για αυτό το πραγματικά νέο στον κόσμο του android.

https://grapheneos.org/install/web

[via]

Τελευταία τροποποίηση από Vlasismiriagos: Σήμερα, 12:25.

ΠΗΓΗ: