Συντάξεις: Nέα αναδρομικά και αυξήσεις – Ποιοι συνταξιούχοι θα τα λάβουν και πότε

0
Συντάξεις:-nέα-αναδρομικά-και-αυξήσεις-–-Ποιοι-συνταξιούχοι-θα-τα-λάβουν-και-πότεΣυντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι και πότε θα λάβουν αυξήσεις και αναδρομικά – Σε 2 φάσεις οι πληρωμές –  Αναλυτικοί πίνακες. 

Συντάξεις: Nέα αναδρομικά και αυξήσεις - Ποιοι συνταξιούχοι θα τα λάβουν και πότε

Σε δύο δόσεις θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών περίπου 20 μηνών του επανυπολογισμού των συντάξεων νέων και παλαιών συνταξιούχων που έχουν περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης.

Πρώτοι που θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς – μέσα στο καλοκαίρι – είναι οι «νέοι» συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι βγήκαν από τον Μάιο του 2016 και μετά ενώ στην συνέχεια ακολουθούν οι παλαιοί συνταξιούχοι αυτοί δηλαδή που πήραν σύνταξη πριν τον Μάιο του 2016.

Δικαιούχοι

Οι αυξήσεις των συντάξεων και τα αναδρομικά αφορούν σε:

Περίπου 40.000 νέους συνταξιούχους (με αίτηση συνταξιοδότησης από 13 Μαΐου 2016 και μετά) χωρίς προσωπική διαφορά. Δικαιούνται αύξηση στην καταβαλλόμενη σύνταξη, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 50 ευρώ από 1η Οκτωβρίου 2019.Περίπου 50.000 παλαιούς συνταξιούχους (αποχώρηση πριν από τις 12 Μαΐου 2016) με μικρή θετική προσωπική διαφορά κατά μέσο όρο 30 ευρώ περίπου. Με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, ισοφαρίζουν την προσωπική διαφορά και κερδίζουν αύξηση μεσοσταθμικά 30 ευρώ σε 5 ετήσιες δόσεις έως το 2024.

Διαβάστε επίσης: Συντάξεις Απριλίου 2021: Συνεχίζονται σήμερα (26/3) οι πληρωμές – Αναλυτικά όλες οι ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr