Συναυλία – πείραμα για την επόμενη μέρα της πανδημίας

0
Συναυλία-–-πείραμα-για-την-επόμενη-μέρα-της-πανδημίας

Μετά τη μακρά σιωπή που επέβαλε η πανδημία, η ζωντανή μουσική επέστρεψε στη γενέτειρα των Beatles, το Λίβερπουλ. Περίπου 5.000 άνθρωποι πέταξαν τις μάσκες τους και δεν τήρησαν τις αποστάσεις, ως θεατές σε υπαίθρια συναυλία που έγινε στο όνομα της επιστήμης και της μουσικής.

Είχαν όλοι τους υποβληθεί σε τεστ για τον νέο κορωνοϊό, βγήκαν αρνητικοί και δεσμεύτηκαν ότι θα ξανακάνουν το τεστ σε πέντε ημέρες. Τα δεδομένα τους θα χρησιμοποιηθούν από το ειδικό Πρόγραμμα Ερευνών Εκδηλώσεων της βρετανικής κυβέρνησης, στόχος του οποίου είναι να κατανοήσουν οι επιστήμονες πώς το πλήθος συμβάλλει στη διάδοση του ιού.

Οι νέοι που διασκέδαζαν χορεύοντας στις πύλες του Σέφτον Παρκ, ομολόγησαν ότι δεν θα ήθελαν να βρίσκονται πουθενά αλλού. «Ας επιστρέψουμε στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο 25χρονος εργάτης Χάρι Σμιθ. «Είναι φανταστικά. Πέρασε πολύς καιρός», σχολίασε η 19χρονη φοιτήτρια Μέγκαν Μπάτλερ.

Ο Μέλβιν Μπεν, διευθυντής του Festival Republic, είπε ότι ελπίζει πως αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επανέναρξη των υπαίθριων εκδηλώσεων.

«Από τη στιγμή που θα μπουν οι θεατές στο σόου, μπορούν να διασκεδάσουν σαν να ήμασταν στο 2019. Μπορείτε να νιώσετε ότι το βάρος των τελευταίων 12, 15 μηνών μειώθηκε λιγάκι», πρόσθεσε.

Στη σημερινή συναυλία συμμετείχαν η τραγουδίστρια-τραγουδοποιός Zuzu από το Λίβερπουλ και τα συγκροτήματα The Lathums και Blossoms.

«Πάνε 413 ημέρες αφότου ανεβήκαμε για τελευταία φορά στη σκηνή. Πέρασε πολύς καιρός και είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ», είπε ο τραγουδιστής των Blossoms, Τομ Όγκντεν. Το Φεστιβάλ κράτησε έξι ώρες, λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 10 το βράδυ.

ΠΗΓΗ: