Συναυλία με τους Blossoms χωρίς μάσκες και αποστάσεις: Το πείραμα του Λίβερπουλ target=”_blank”

0
Συναυλία-με-τους-blossoms-χωρίς-μάσκες-και-αποστάσεις:-Το-πείραμα-του-Λίβερπουλ-target=”-blank”

Οι Blossoms θα παίξουν ζωντανά τον Μάιο στο Λίβερπουλ, σε ένα κοινό 5.000 ατόμων, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να είναι χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς πιλοτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει η βρετανική κυβέρνηση.

Το indie pop συγκρότημα θα εμφανιστεί μαζί με τους The Lathums και ZuZu στο Sefton Park, στις 2 Μαΐου και θα διατεθούν προς πώληση 5.000 εισιτήρια για τον χώρο που συνήθως συγκεντρώνει 7.500 θεατές.

Για να παρακολουθήσουν τη συναυλία, οι θεατές θα πρέπει να κάνουν rapid test την ημέρα πριν από το live σε ένα από τα καθορισμένα κέντρα δοκιμών.

Τα εισιτήρια θα ενεργοποιούνται μόνο όταν ο κάτοχος λάβει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ και τα χρήματα θα επιστρέφονται αυτόματα σε οποιονδήποτε εντοπιστεί θετικός στον κορονοϊό.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν επίσης να κάνουν τεστ στο σπίτι τους την ίδια ημέρα και πέντε ημέρες μετά τη συναυλία.

Σε όσους επιτραπεί η είσοδος, δεν θα ζητηθεί να φορέσουν μάσκες προστασίας ή να κρατήσουν αποστάσεις.

Τα εισιτήρια άρχισαν να πωλούνται την περασμένη Κυριακή και είναι διαθέσιμα μόνο σε όσους κατοικούν στην περιοχή του Λίβερπουλ.

Όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη δεν μπορούν να αγοράσουν εισιτήριο.

Ο Βρετανός υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν δήλωσε: «Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε ένα καλοκαίρι με ζωντανές εκδηλώσεις, τώρα το πρόγραμμά μας καθοδηγούμενο από την επιστήμη βρίσκεται σε εξέλιξη. Η δοκιμή διαφορετικών ρυθμίσεων και η εξέταση διαφορετικού επιπέδου χαλάρωσης των μέτρων είναι το κλειδί για την επιστροφή του κοινού με ασφάλεια και η πιλοτική εκδήλωση στο Sefton Park είναι μια σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα».

Περισσότεροι από 32,8 εκατ. Βρετανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ περισσότεροι από 9,9 εκατ. έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, BBC

ΠΗΓΗ: