Συναγερμός για αεροσκάφος πάνω από το Ηράκλειο με υποψίες για βόμβα ή αεροπειρατεία target=”_blank”

3
Συναγερμός-για-αεροσκάφος-πάνω-από-το-Ηράκλειο-με-υποψίες-για-βόμβα-ή-αεροπειρατεία-target=”-blank”

Θρίλερ εκτυλίχθηκε νωρίς το πρωί της Μ.Παρασκευής πάνω από τον ουρανό του Ηρακλείου, μετά από υποψία για αεροπειρατεία ή ύπαρξη βόμβας σε  αεροσκάφος με προορισμό το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το αεροσκάφος είχε ξεκινήσει από το JFK της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ισραήλ, όταν πάνω από τη Μήλο και μετά από πληροφορίες ότι σε αυτό ενδέχεται να έχει τοποθετηθεί βόμβα ή να εκτυλίσσεται αεροπειρατεία, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός συναγερμού.

Το αεροσκάφος συνόδευσαν γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Creta24, σηκώθηκαν και ελληνικά μαχητικά από το Καστέλι.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, την ώρα που το αεροσκάφος εισήλθε στο FIR Αθηνών, από το διακλαδικό κέντρο αεροπορικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στο Τορεχόν της Ισπανίας, ειδοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία να το συνοδεύσει.

Αρχικά, ζεύγος ελληνικών μαχητικών F-16 απογειώθηκε από την 111 Πτέρυγα Μάχης στον Αραξο και προσέγγισε το ισραηλινό αεροσκάφος. Στη συνέχεια, άλλο ζεύγος F-16, που απογειώθηκε από την 115 Πτέρυγα Μάχης στο Καστέλι ανέλαβε να συνοδεύσει το ισραηλινό αεροσκάφος μέχρι να εισέλθει σε εναέριο χώρο του Ισραήλ.

Τελικώς, λίγο μετά τις δέκα το πρωί, το αεροσκάφος της ELAL προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ, Creta24)

ΠΗΓΗ: