Συγκρίνουμε το Honda Civic Type R με το Mini John Cooper Works GP

0
5
Συγκρίνουμε-το-honda-civic-type-r-με-το-mini-john-cooper-works-gp

Το νέο Mini John Cooper Works GP είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο hot hatchbacks της χρονιάς, αλλά για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσει το βασιλιά της κατηγορίας: Το Honda Civic Type R.

Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις GP, η Mini περιορίζει την παραγωγή της γρηγορότερης και ισχυρότερης έκδοσης σε 3.000 μονάδες παγκοσμίως. Αυτό σημαίνει ότι το νέο JCW GP δε θα μπορείτε να το δείτε εύκολα στο δρόμο.

Η ισχύς προέρχεται από έναν υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο, 2.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 306 ίππων και ροπή 450 Nm. Το Mini επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 5,2 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 265 km/h.

Βάλτε το γρηγορότερο Mini δίπλα στο βαρύτερο Honda Civic Type R και το ιαπωνικό hot hatch θα χάσει σίγουρα τον αγώνα drag. Ωστόσο, το Type R εμφανίστηκε ως το αγαπημένο της τελευταίας σύγκρισης του Edmunds, καθώς έχει την ικανότητα να βάζει την ισχύ του στην άσφαλτο καλύτερα από το Mini.

Επιπλέον, το βρετανικό hot hatch κάνει τον οδηγό λιγότερο σίγουρο για να εξερευνήσει τα όριά του, ενώ το κλασικό αυτόματο κιβώτιο του δεν μπορεί να κάνει τις αλλαγές ταχυτήτων τόσο γρήγορα, όσο το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Comments

comments

ΠΗΓΗ: