Στο «περίμενε» ο Ερντογαν – Δεν έχει γίνει το τηλέφωνο από Μπάιντεν

3
Στο-«περίμενε»-ο-Ερντογαν-–-Δεν-έχει-γίνει-το-τηλέφωνο-από-Μπάιντεν

Ακόμη στον «πάγο» έχει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αυτό αποτελεί ακόμη έναν πονοκέφαλο για τον Ερντογάν ο οποίος βλέπει την τουρκική οικονομία να καταρρέει λόγω και των χειρισμών του απέναντι στη Δύση.

Ο Τζο Μπάιντεν βέβαια κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν στο διαδικτυακό Παγκόσμιο Φόρουμ για το κλίμα, τον Απρίλιο μαζί με άλλους ηγέτες από 40 χώρες, αλλά δεν είναι αυτό που περιμένει ο τούρκος πρόεδρος.

Μετά την επικοινωνία Μπάιντεν με τον Κυριάκο Μητσοτάκης υπάρχει πίεση από τουρκικής πλευράς για επικοινωνία και με τον τούρκο πρόεδρο όμως ο Λευκός Οίκος αρνείται αυτό το ενδεχόμενο.

Το γεγονός πως ο Μπάιντεν επικοινώνησε πρώτα με την ελληνική πλευρά, ακόμη και αν έγινε με αφορμή των επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, έχει θορυβήσει την απέναντι πλευρά που έχει μάθει…αλλιώς.

Άλλωστε ο Ομπάμα είχε κάνει ένα από τα πρώτα του ταξίδια στην Τουρκία ενώ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε τις καλύτερες σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με Τούρκους διπλωμάτες πάντως φημολογείται πως υπάρχει πιθανότητα ο Αμερικανός πρόεδρος να επικοινωνήσει προσεχώς με τον Τούρκο ομόλογό του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις