Στις άδειες πόλεις του κόσμου ανθίζει η Τέχνη του Δρόμου – Τα 31 καλύτερα graffiti της πανδημίας target=”_blank”

0
Στις-άδειες-πόλεις-του-κόσμου-ανθίζει-η-Τέχνη-του-Δρόμου-–-Τα-31-καλύτερα-graffiti-της-πανδημίας-target=”-blank”

Ιταλία

Μέχρι τις αρχές του 2020 ο κορονοϊός που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γουχάν της Κίνας είχε εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη. Η πρώτη πανδημία του 21ου αιώνα ήταν γεγονός και οι ζωές όλων άλλαξαν δραματικά. Περιορισμοί, lockdowns, φόβος, ανασφάλεια, οικονομικά προβλήματα, μάσκες, αντισηπτικά και κοινωνικές αποστάσεις, θάνατος, αρρώστια και γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που αναδείχθηκαν σε υπερήρωες της πραγματικής ζωής. Και μέσα σε όλα αυτά η ανάγκη για λίγη ομορφιά και μια ελπίδα πως σύντομα η ζωή θα επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς. 

Η τέχνη το δρόμου, όμως ακόμη και έτσι δεν έλειψε. Ούτε στιγμή. Από τους πρώτους μήνες της πανδημίας εντυπωσιακά και εύστοχα graffiti  (ας θυμηθούμε αυτά για την μάχη για την απόκτηση επαρκών ποσοτήτων χαρτιού υγείας) ξεπήδησαν στους τοίχους των άδειων πόλεων ανά τον κόσμο. 

Και καθώς η πανδημία συνεχίζεται, έτσι ξεπροβάλουν διαρκώς γύρω μας και νέα graffiti που αποτυπώνουν με μοναδικό τρόπο την υπαρξιακή αγωνία των ημερών μας. 

Σουδάν Γερμανία ΙνδίαΙνδίαΙρλανδίαΙνδίαΕλλάδαΙνδία ΜεξικόΑγγλίαΓερμανίαΙσπανίαΡωσία ΑγγλίαΙταλία Κίνα  ΙνδίαΙνδονησία ΡωσίαΙσπανίαΙνδίαΙνδίαΙνδίαΙνδίαΙνδίαΙνδονησία ΙνδίαΙνδίαΙνδίαΜαλαισία ΠΗΓΗ: