Στην Καρδίτσα μαγείρεψε ένα χρόνο μετά τον Ιανό η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» target=”_blank”

0
Στην-Καρδίτσα-μαγείρεψε-ένα-χρόνο-μετά-τον-Ιανό-η-κοινωνική-κουζίνα-«Ο-Άλλος-Άνθρωπος»-target=”-blank”

Ο Άλλος Άνθρωπος

Στην Καρδίτσα βρέθηκε το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου η κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» όπου μοίρασε μερίδες φαγητού σε δεκάδες Καρδιτσιωτες που συγκεντρώθηκαν στο Παυσίλυπο για να στηρίξουν την προσπάθεια και να γνωριστούν με τα άτομα που τρέχουν τη δράση.
Η συγκέντρωση έγινε στο πλαίσιο δράσεων γνωριμίας και ήταν η δεύτερη φορά που διοργανώνεται στη Καρδίτσα αυτή τη φορά υπο φυσιολογικες συνθηκες. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020 μετα την καταστροφική πλημμύρα του ΙΑΝΟΥ όπου για πρώτη φορά ο «Ο Άλλος Άνθρωπος» βρέθηκε στην Καρδίτσα για να στηρίξει τους πλημμυροπαθείς. Όπως εξηγεί στο karditsalive.net o συντονιστής της δράσης για την Καρδιτσα, Χρήστος Μυλωνάς: “Η ομάδα της πόλης δημιουργήθηκε μετά την καταστροφική πλημμύρα του ΙΑΝΟΥ. Τότε εθελοντές από όλη την Ελλάδα ήρθαν στο Παυσίλυπο και μοιράζαμε καθημερινά 3000 μερίδες φαγητό στην πόλη και σε 14 χωριά. Έκτοτε προσπαθούμε να δηλώνουμε το παρόν όπου υπάρχει ανάγκη όπως στο σεισμόπληκτο Δαμάσι στη Λάρισα και στις πυρκαγιές της Ηλείας όπου μείναμε για 12 ημέρες.”
Δύο δάσκαλοι ξένων γλωσσών, ένας επαγγελματίας ΣΕΦ ένας υπάλληλος στο Μουσείο και άλλοι εθελοντές Καρδιτσιώτες συγκεντρώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Παυσίλυπο για να προετοιμάσουν το φαγητό και να γνωριστούν με τους πολίτες. “Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ για να ξανασυστηθούμε στον κόσμο, είμαστε όλοι παιδιά της πόλης με κοινωνικές ανησυχίες και θέλουμε να γνωριστούμε με τον κόσμο προσφέροντας παράλληλα ένα πιάτο φαγητό.” δηλώνει στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα ο κ. Μυλώνας και προσθέτει για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας: “Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα ώστε να στήσουμε μια μόνιμη στέγη και να κάνουμε τις δράσεις μας πιο οργανωμένα”.
Η Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» ιδρύθηκε το 2011 στην Αθήνα από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, και έκτοτε μαγειρεύει καθημερινά χιλιάδες μερίδες για ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά όπως μας εξηγεί ο κ. Μυλωνάς και για ανθρώπους που δεν έχουν ανάγκη, μιας και το φαγητό αποτελεί μία καλή δικαιολογία για να έρθουμε και πιο κοντά σαν άνθρωποι.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Ακολουθώντας στο Facebook, τη σελίδα Κοινωνική Κουζίνα Καρδίτσας “Ο Άλλος Άνθρωπος” – Δωρεάν Φαγητό Για Όλους (Messenger name: allosanthroposkarditsa)
Με τη συμμετοχή σας στην κοπή των λαχανικών ή στο μαγείρεμα, τη μέρα της δράσης.
Με τη δωρεά τροφίμων στο χώρο της δράση ή κατόπιν συννενόησης με τον Γιάννη Μαρκούτη (690 6080682) ή τον Χρήστο Μυλωνά (697 8553116)

Πηγή: dinamiprosforas.gr / thenewspaper.gr

ΠΗΓΗ: