Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

  0
  Στην-Ελλάδα-ανησυχούμε-υπερβολικά-για-τα-δίκτυα-5g

  Πέμπτη, 29/07/2021 · Νίκος Καϊμακάμης 5G

  Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

  Τα στοιχεία της Focus Bari είναι ενδεικτικά για το πόσο επιφυλακτικοί είναι οι κάτοικοι της Ελλάδας για τα δίκτυα 5G. Οι Έλληνες εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό επιφυλακτικότητας σε σύνολο 18 χωρών του κόσμου.

  Τα δεδομένα που έρχονται στο φως από τη σχετική έρευνα της Focus Bari, δείχνουν ότι μεταξύ των 18 χωρών του κόσμου, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι ο λαός με το υψηλότερο ποσοστό επιφυλακτικότητας απέναντι στο 5G, καθώς το 53% του κοινού εκφράζει ανησυχία προς το 5G σε σχέση με την ασφάλεια, ιδιωτικότητα και την υγεία.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο ποσοστό επιφυλακτικότητας καταγράφεται στην Ινδία, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, το Μεξικό. Από την άλλη μεριά στις χώρες με τον χαμηλότερο βαθμό ανησυχίας και επιφύλαξης προς την νέα τεχνολογία συγκαταλέγονται η Δανία και η Αγγλία.

  Ευτυχώς, παρά τις ανησυχίες, το κοινό αναγνωρίζει τις ωφέλειες των δικτύων 5G, με την Focus Bari να συστήνει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, να προχωρήσουν σε κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, προκειμένου να δεχθεί ομαλότερα τη νέα τεχνολογία και τις ωφέλειές της.

  Δελτίο Τύπου

  Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

  Business Amazon

  Παρασκευή, 30/07/2021 · Νίκος Καϊμακάμης

  Το αστρονομικό ποσό των 746 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει η Amazon στο Λουξεμβούργο για παραβιάσεις του κανονισμού GDPR.

  Business TSMC

  Πέμπτη, 29/07/2021 · Νίκος Καϊμακάμης

  H TSMC ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει την παραγωγή των επεξεργαστών με αρχιτεκτονική 2 nm κάποια στιγμή μέσα στο 2023.

  Business Facebook iOS

  Πέμπτη, 29/07/2021 · Νίκος Καϊμακάμης

  Ο περιορισμός της στοχευμένης διαφήμισης που έφερε το iOS δεν φαίνεται να είχε σοβαρό αντίκτυπο στα έσοδα του Facebook.

  Business Microsoft

  Τετάρτη, 28/07/2021 · Νίκος Καϊμακάμης

  Στη Microsoft δεν δικαιούνται να παραπονιούνται για την οικονομική πορεία της εταιρείας μέσα στο 2021, αφού είδαν τα κέρδη να σημειώνουν αύξηση 47%.

  ΠΗΓΗ: