Σκυλακάκης για τεκμήρια διαβίωσης: Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους (vid)

0
Σκυλακάκης-για-τεκμήρια-διαβίωσης:-Όσοι-έχουν-πληγεί-από-την-πανδημία-δεν-θα-πληρώσουν-άδικους-φόρους-(vid)

Για την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να απαλλαγούν από τα τεκμήρια διαβίωσης συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων που δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα στα εισοδήματα τους, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Όσοι έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού δεν θα πληρώσουν άδικους φόρους, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Μιλώντας την Τρίτη (20/4) στον ΑΝΤ1, ο κ. Σκυλακάκης διευκρίνισε ότι το ίδιο θα ισχύσει και για την υποχρέωση της πραγματοποίησης ηλεκτρονικών δαπανών σε ποσοστό 30% του εισοδήματος. Όπως εξήγησε στην περίπτωση αυτή οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με πιο σύνθετα κριτήρια, τα οποία θα είναι και ηλικιακά.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων για μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες και διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν πληρωμές καθώς τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Τέλος, για την προκαταβολή φόρου που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, είπε ότι αυτό αποτελεί, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων, αντικείμενο συζήτησης με τους Θεσμούς, η οποία θα γίνει σήμερα.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις