Σκηνοθεσία μιας καλοκαιρινής βραδιάς

0
3
Σκηνοθεσία-μιας-καλοκαιρινής-βραδιάς

Εκλεκτά κεράσματα, για να απολαύσουμε αλφρέσκο στη βεράντα. Κρασιά a la piscine,* φρούτα, παγωτά και διαλεχτές γκουρμεδιές από μικρούς Έλληνες παραγωγούς.

  1. Φρούτα γινωμένα


    Αναζητήστε στις βιολογικές αγορές της Αθήνας τα εξαιρετικά αναπλιώτικα καρπούζια και πεπόνια του Θύμιου Δήμα, και τις μυρωδάτες παπάγιες και μπανάνες Ιεράπετρας του Μανώλη Σουργιαδάκη.


    Θ. Δήμας: Δευτ.: Κηφισιά, Τετ.: Φιλοθέη, Σάβ.: Ίλιον. Μ. Σουργιαδάκης: Δευτ.: Κηφισιά και Νέα Σμύρνη, Τρ.: Ν. Ηράκλειο και Ψυχικό, Τετ.: Ηλιούπολη και Φιλοθέη, Πέμ.: Γέρακα και Π. Φάληρο, Παρ.: Χολαργό και Καισαριανή, Σάββατο Ίλιον και Βούλα.
  2. Chèvre crottin σε λάδι τρούφας Φάρμα Μαλτέζου


    Πολύ γαλλικό και σοφιστικέ αυτό το τυρί από την ελληνική φάρμα Μαλτέζου στην Εύβοια. Πλούσιο κι αρωματικό, ταιριάζει άριστα με καλοδομημένα ξηρά αφρώδη. Καραμανλίδικα του Φάνη
  3. Καπνιστό συκώτι σολομού GFish


    Δυσεύρετος μεζές, έξοχη ιδέα, φανταστική υλοποίηση. Έχει συμπυκνωμένη, μυστήρια νοστιμιά, γλυκιά, καπνιστή, θαλασσένια και λιπαρή γεύση. Το φουά γκρα της θάλασσας είναι κορυφαίος συνδυασμός με φρέσκα αποστάγματα.


    Γεύση Ελλάδος Θησαυροί, Καραμανλίδικα του Φάνη
  4. Φιλέτο ξιφία Kalymnos Sea Food


    Από τον γυναικείο συνεταιρισμό της Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή», μια ασυνήθιστη ντελικατέτσα, από πελαγίσιο ξιφία του Αιγαίου. Φιλέτο παστωμένο και καπνισμένο με βότανα από το νησί. Μυρίζει καπνό και θάλασσα.


    Πανδαισία, Καραμανλίδικα του Φάνη, Μανδραγόρας
  5. Παγωτό γιαούρτι Κωσταρέλου


    Με δροσιά και απαλή κρεμώδη υφή, το πρώτης τάξης γιαούρτι του τυροκομείου Κωσταρέλου μεταποιείται σε ένα εξαίσιο παγωτό. Η πολύ ντελικάτη γλύκα του σε συνάρτηση με την ξινάδα επιτρέπουν άνετα συνδυασμούς με αφρώδη κρασιά, ακόμη και ξηρά. Καταστήματα Κωσταρέλου
  6. Ροζέ Extra Brut Κτήμα Καρανίκα


    Ξινόμαυρο με μια σταλιά Λημνιώνα (5%) κοιτά κατάματα ακόμα και σαμπάνιες. Το ροζέ, ξηρό αφρώδες του οινοποιού Laurens Hartman, που παράγεται στο Αμύνταιο με την methode traditionnelle, είναι σοβαρή υπόθεση. Αψεγάδιαστο, ντούρο, κρεμώδες. Ένα μεγάλο κρασί για ψάρια, θαλασσινά και λιχουδιές με ντομάτες του καλοκαιριού. Botilia, House of wine, Oinotypo
  7. Aπόσταγμα Μαλαγουζιάς Lost Lake Distillery


    Μονοποικιλιακό απόσταγμα από σταφύλια μυρωδάτης Μαλαγουζιάς που καλλιεργείται βιολογικά στην κοιλάδα των Μουσών. Μοσχοβολάει βότανα, λουκούμι, ξύσμα εσπεριδοειδών και φρέσκο σταφύλι, είναι πρώτης τάξης απεριτίφ αλλά και παρτενέρ θαλασσινών. Greece and Grapes, My Market
  8. Migma Pet Nat Ροζέ Κτήμα Χατζηβαρύτη


    Η Χλόη Χατζηβαρύτη συνεργάζεται με τον Σουηδό οινοποιό Tobias Tullberg γι’ αυτό το ροζέ petillant naturel (pet nat σημαίνει φυσικώς αφρώδες) ήπιας φυσικής οινοποίησης, από τις τοπικές ποικιλίες της Γουμένισσας, Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα. Δροσερή γεύση λιακάδας με γλυκά αρώματα. Απολαύστε à la piscine* (δηλαδή με πάγο). Botilia, My Cava
  9. Κάρι σος Sary


    Γλυκοπικάντικη, μυρωδάτη, αιχμηρή. Η αλλαντοποιία Sary με τα φοβερά αλλαντικά της, τα πηγαίνει καλά και στις σάλτσες. Δοκιμάστε την σε μίνι σάντουιτς με ψητό κοτόπουλο και φιστίκια. Ε-Bloko, Καραμανλίδικα του Φάνη
  10. Λουκάνικα κόκορα


    Με συνταγή του Φάνη Θεοδωρόπουλου φτιάχνεται αυτό το κρεάτινο και ζουμερό λουκάνικο. Καρυκευμένο με ελαφριά μπαχαρικά, όπως ρίγανη, σιναπόσπορο και πιπέρι, και με όλη την ουσία και τη νοστιμιά του κρέατος. Φτιάξτε hot dog coq au vin με σάλτσα κρασάτη. Καραμανλίδικα του Φάνη

    *Κρασί à la piscine είναι μια πολύ δημοφιλής τάση κατά μήκος της Κυανής Ακτής στη νότια Γαλλία, και όχι μόνο. Πρόκειται για κρασί, συνήθως ροζέ, σερβιρισμένο με παγάκια φτιαγμένα από το ίδιο το κρασί.

ΠΗΓΗ: