Σημαντική ενημέρωση ασφαλείας από την Apple

0
Σημαντική-ενημέρωση-ασφαλείας-από-την-apple

Η Apple την Παρασκευή κυκλοφόρησε το iOS 14.4.2 και το iPadOS 14.4.2. Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για iPhone 6s, iPad Air 2, iPad 5th generation, iPad mini 4 και iPod touch 7th generation και μεταγενέστερα μοντέλα. Δεν θα πρέπει να καθυστερήσετε και θα πρέπει να κάνετε την εγκατάσταση το συντομότερο δυνατό. Η Apple ενημερώνει ότι αν δεν γίνει εγκατάσταση «κακόβουλο περιεχόμενο web μπορεί να δώσει την δυνατότητα σε έναν εισβολέα να μπορέσει να τρέξει script μέσα σε ιστοσελίδες που έχει κάποιος ανοίξει νωρίτερα».

Ανάλογα με το site που βρίσκεται σε κίνδυνο, η λειτουργία universal cross site scripting, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα θέματα μικρά όπως κολλήματα, μέχρι πολύ σημαντικά θέματα όπως κλοπή των προσωπικών δεδομένων του χρήστη. Η Apple ανέφερε στο support page ότι «γνωρίζει αναφορές για περιπτώσεις που έχουν γίνει τέτοιες κλοπές». Για να διορθωθεί το exploit, η Apple αναφέρει «το θέμα αντιμετωπίστηκε με την βελτιωμένη διαχείριση των αντικειμένων». (improved management of object lifetimes)

Νωρίτερα μέσα στον μήνα είχε βγει το iOS και iPadOS 14.4.1 για να διορθωθεί ένα θέμα με το WebKit open source browser engine το οποίο χρησιμοποιείται στο Safari, Google Chrome και πολλούς ακόμα browsers. Για να κατεβάσετε και να κάνετε εγκατάσταση της αναβάθμισης πηγαίνετε σε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού.

Για παλαιότερες συσκευές, η Apple έχει κυκλοφορήσει την ενημέρωση ασφαλείας iOS 12.5.2, iPadOS 12.5.2.

[via]

ΠΗΓΗ: