Σε καραντίνα ολόκληρη πτήση από Ζάκυνθο προς Ουαλία

0
Σε-καραντίνα-ολόκληρη-πτήση-από-Ζάκυνθο-προς-Ουαλία

Ως πηγή κρουσμάτων αντιμετωπίζουν τα βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τη Ζάκυνθο, μετά τις δύο περιπτώσεις εισαγωγής περιπτώσεων κορωνοϊού από πτήση επιστροφής τουριστών στη Βρετανία την περασμένη εβδομάδα. Σαφείς αιχμές υπάρχουν και για τις αερογραμμές και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Οπως ανακοινώθηκε την Κυριακή στην Ουαλία, στην πτήση τσάρτερ του ταξιδιωτικού οργανισμού Tui από τη Ζάκυνθο για το Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου εντοπίστηκαν επτά κρούσματα Covid-19 από τρεις διαφορετικές παρέες στην πτήση.

Ολοι οι 187 επιβάτες και τα έξι μέλη του πληρώματος έχουν μπει πλέον σε καραντίνα, σύμφωνα με την Ουαλική Αρχή Υγείας, και συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Το περιστατικό ακολουθεί τη διάγνωση τουλάχιστον 11 κρουσμάτων κορωνοϊού μεταξύ 30 νεαρών που επέστρεψαν στις 24 Αυγούστου από τη Ζάκυνθο στο Πλίμουθ, στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Οπως σχολιάζουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα περιστατικά αυτά είναι πιθανό να οδηγήσουν στην προσθήκη της Ελλάδας στις χώρες προέλευσης για τις οποίες προβλέπεται υποχρεωτική καραντίνα όταν φθάνει κάποιος σε βρετανικό αεροδρόμιο.

Επιβάτις της πτήσης για Κάρντιφ δήλωσε στο BBC ότι «η πτήση ήταν μια τραγωδία. Ο τύπος που καθόταν δίπλα μου είχε κατεβασμένη τη μάσκα στον λαιμό του. Το πλήρωμα όχι μόνο δεν τον επανέφερε στην τάξη αλλά του έδωσε και δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα από τα μέλη του.»

Παράλληλα στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ανταποκριτής από τη Ζάκυνθο σχολίαζε την Κυριακή το βράδυ ότι τα μέτρα στο νησί είναι ανεπαρκή, και μολονότι είπε ότι ήρθε στα κινητά τηλέφωνα όλων το μήνυμα του 112 από την ελληνική κυβέρνηση για συμμόρφωση με τα νέα μέτρα, το κανάλι θεωρεί ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν επιβάλλεται πρόστιμο αν περπατάς χωρίς μάσκα την ώρα που στις καφετέριες μπορείς να κάθεσαι χωρίς μάσκα.

ΠΗΓΗ: