Σαρώνει ο κορονοϊός στην Ινδία: Έσπασε το φράγμα των 200.000 θανάτων – Νέo «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων

1
Σαρώνει-ο-κορονοϊός-στην-Ινδία:-Έσπασε-το-φράγμα-των-200.000-θανάτων-–-Νέo-«μαύρο»-ρεκόρ-κρουσμάτων

Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων κατέγραψε η Ινδία τις προηγούμενες 24 ώρες, καθώς 3.293 θανάτους με κορονοϊό κατέληξαν. Ο απολογισμός της πανδημίας ξεπέρασε το όριο των 200.000 νεκρών και φθάνει πλέον τους 201.187.

Την ίδια στην στιγμή, η Ινδία – σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας – κατέγραψε το τελευταίο 24ωρο νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού. Ειδικότερα, επιβεβαιώθηκαν 360.960 νέες μολύνσεις και το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να ξεπερνά πλέον τα 18 εκατομμύρια.

Η υγειονομική κρίση γίνεται ολοένα σοβαρότερη στο γιγαντιαίο κράτος της Ασίας, όπου έχουν επιβεβαιωθεί σχεδόν έξι εκατομμύρια μολύνσεις προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας τον Απρίλιο. Παράλληλα, αρκετοί ειδικοί φοβούνται ότι τα επίσημα στοιχεία είναι υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα στο κράτος του 1,3 δισεκ. κατοίκων.

Η έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων, που αποδίδεται κυρίως σε μια πιο μολυσματική παραλλαγή του νέου κορονοϊού και στις πολιτικές και θρησκευτικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή συχνά δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, έχει προκαλέσει χάος στα νοσοκομεία, όπου πλέον οι ελλείψεις – σε κλίνες, σε φάρμακα, σε οξυγόνο – είναι τεράστιες.

Η ολοένα σοβαρότερη κρίση πλήττει ιδίως την πρωτεύουσα, το Νέο Δελχί, όπου ασθενείς πεθαίνουν στις πύλες των ασφυκτικά γεμάτων με ασθενείς δομών υγείας.

Μέχρι εδώ η Ινδία έχει χορηγήσει 150 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Από το Σάββατο, θεωρητικά το πρόγραμμα ανοσοποίησης θα επεκταθεί και δικαίωμα να εμβολιαστούν θα έχουν όλοι οι ενήλικοι πολίτες, με άλλα λόγια 600 εκατομμύρια άνθρωποι.

Όμως πολλά ομόσπονδα κράτη προειδοποιούν πως τα αποθέματα εμβολίων που διαθέτουν είναι ανεπαρκή για να καλύψουν τη ζήτηση και απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να δώσει την προτεραιότητα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και στις περιοχές που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις