Ρεκόρ πανδημίας για το “Γκοτζίλα εναντίον Κονγκ” με 48,5 εκατ. δολάρια target=”_blank”

0
Ρεκόρ-πανδημίας-για-το-“Γκοτζίλα-εναντίον-Κονγκ”-με-48,5-εκατ.-δολάρια-target=”-blank”

.

Η ταινία ”Γκοτζίλα εναντίον Κονγκ” έσπασε ρεκόρ εισπράξεων εν μέσω πανδημίας, χαρίζοντας στο Χόλιγουντ και στους αιθουσάρχες την ελπίδα ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να επιστρέψει στους κινηματογράφους, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο με το Netflix στο σπίτι.

Η ταινία των Warner Bros. και Legendary Entertainment, έκανε εισπράξεις 32 εκατ. δολαρίων το σαββατοκύριακο και συνολικά 48,5 εκατ. το πρώτο πενθήμερο της προβολής της. Πρόκειται για την καλύτερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας.

Πριν από το ”Γκοτζίλα εναντίον Κονγκ”, η “Wonder Woman 1984” είχε το καλύτερο αρχικό τριήμερο με 16,7 εκατ. δολάρια. Ακολούθησε το “Tom and Jerry” με 14 εκατομμύρια.

Οι επιδόσεις του ”Γκοτζίλα εναντίον Κονγκ” είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακές, διότι η ταινία είναι επίσης διαθέσιμη και στους συνδρομητές του HBO Max χωρίς επιπλέον χρέωση. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστός ο αριθμός των ατόμων που είδαν την ταινία μέσω streaming.

Ο Ντείβιντ Α. Γκρος, της εταιρείας  Franchise Entertainment Research, χαρακτήρισε ”δυνατές” τις εισπράξεις του σαββατοκύριακου, δεδομένων των πολύ δύσκολων συνθηκών. Περισσότεροι από τους μισούς κινηματογράφους των ΗΠΑ έχουν ανοίξει – μεταξύ των οποίων στη Ν. Υόρκη και στο Λος Αντζελες – αλλά λειτουργούν με μειωμένη χωρητικότητα λόγω των μέτρων για την πανδημία.

″Παρ΄όλο που οι εισπράξεις ήταν οι μισές απ′ ότι θα ήταν σε κανονικές συνθήκες, πρόκειται για ξεκάθαρη και θετική ένδειξη ότι οι κινηματογράφοι αντέχουν ακόμα” δήλωσε ο Γκρος.

Και ναι με οι εισπράξεις του ”Γκοτζίλα εναντίον Κονγκ” ήταν ενθαρρυντικές, αλλά το αμερικανικό box office θέλει ακόμα πολύ για να συνέλθει από το λουκέτο του ενός χρόνου της πανδημίας.

 

 

 

ΠΗΓΗ: