Ράπτη: Εντός Μαΐου η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους άνω των 18 target=”_blank”

1

Εντός Μαΐου αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών ηλικίας 18 έως 30 ετών, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, εκφράζοντας μάλιστα την ελπίδα να πραγματοποιηθούν και εμβολιασμοί τον ίδιο μήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Ράπτη ανέφερε ότι «πρέπει πολύ σύντομα να δοθεί η δυνατότητα -όπως και θα δοθεί- οι άνω των 18 να εμβολιαστούν».

Όπως πρόσθεσε, αυτό αναμένεται να γίνει μετά τις 5 Μαΐου, όταν θα είναι εφικτός ο εμβολιασμός και με Johnson & Johnson.

 Ερωτηθείσα αν μπορεί μέσα στον Μάιο να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των 20άρηδων, η κ. Ράπτη απάντησε: «Ο προγραμματισμός των ραντεβού ναι, ευελπιστούμε και να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί μέσα στον Μάιο». 

Ως προς το εμβόλιο της AstraZeneca, η κ. Ράπτη ανέφερε ότι είναι ασφαλές, επικαλούμενη την επίτροπο Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου.

Ο προγραμματισμός  

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη εμβολιάζονται οι 30-39 με AstraZeneca, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τον προγραμματισμό των ραντεβού των ατόμων ηλικίας 40 έως 44 ετών που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca. 

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους είπε ότι τις πρώτες ημέρες του Μαΐου θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών, καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων.

Η ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών θα μπει στο σύστημα από το Μεγάλο Σάββατο, αλλά με πρόσβαση και στα τέσσερα εγκεκριμένα εμβόλια, όπως ακριβώς δηλαδή συμβαίνει με τις ηλικίες από 50 ετών και άνω.

Ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι ήδη έχουν οριστικοποιηθεί τουλάχιστον 103.000 ραντεβού των πολιτών 30-39 ετών. Όπως είπε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό που πρόκειται να ανέβει περαιτέρω.

ΠΗΓΗ: