Ράλλυ Targa Florio: Ξανά στην Ιταλία η Hyundai – φορτισμένη επιστροφή για Breen

4
Ράλλυ-targa-florio:-Ξανά-στην-Ιταλία-η-hyundai-–-φορτισμένη-επιστροφή-για-breen

Οι Thierry Neuville και Ole Christian Veiby θα αγωνιστούν στο Ράλλυ Targa Florio με Hyundai i20 Coupe WRC, ενώ ο Craig Breen θα επιστρέψει στο νησί της Σικελίας 9 χρόνια μετά από το ατύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο συνοδηγός του, Gareth Roberts.

H Hyundai Motorsport θα έχει ξανά εκτεταμένη παρουσία σε ιταλικό αγώνα. Αυτή τη φορά, πρόκειται για το ασφάλτινο Ράλλυ Targa Florio, τρίτο γύρο του Ιταλικού Πρωταθλήματος Ράλλυ, στις 7-8 Μαΐου. Ο αγώνας στη Σικελία, περιλαμβάνει 10 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 92 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Τα δύο Hyundai i20 Coupe WRC

Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe θα επιστρέψουν στα πηδάλια του Hyundai i20 Coupe WRC, για να αποκτήσουν ακόμη περισσότερα χιλιόμετρα στην άσφαλτο με το αυτοκίνητό τους.

Ole Christian Veiby-Jonas Andersson

Πέραν των Βέλγων, στο Ράλλυ Targa Florio θα συμμετάσχουν και οι Ole Christian Veiby-Jonas Andersson, με Hyundai i20 Coupe WRC της 2C Competition. Ο 24χρονος Νορβηγός, έκανε ντεμπούτο με αυτοκίνητο κορυφαίων προδιαγραφών στο Ράλλυ Monza τον περασμένο Δεκέμβριο. Σημειωτέον, πως οι Neuville και Veiby θα ενταχθούν σε ξεχωριστή κατάταξη, όπως είχε συμβεί με τα αυτοκίνητα προδιαγραφών WRC και στο Ράλλυ San Remo.

Craig Breen-Paul Nagle

Craig Breen: Επιστροφή στον αγώνα όπου έφυγε από τη ζωή ο Gareth Roberts

Το Ράλλυ Targa Florio, περιλαμβάνει και μια μεγάλης συναισθηματικής φόρτισης, επιστροφή. Ο Craig Breen, θα επιστρέψει στον αγώνα όπου το 2012 είχε έξοδο με Peugeot 207 S2000. Αυτή, αποδείχθηκε μοιραία για το συνοδηγό και επιστήθιο φίλο του, Gareth Roberts, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 24 ετών.

Μαζί με τον Gareth Roberts, ο Craig Breen κατέκτησε το JWRC το 2011 και ξεκίνησε την πορεία του προς τον τίτλο του SWRC το 2012. Από τη στιγμή του θανατηφόρου ατυχήματος, έχει πάντοτε το όνομα του Roberts μαζί του, στο κράνος και το εκάστοτε αυτοκίνητό του.

Craig Breen

Τι δήλωσε ο Breen

Ενόψει της συμμετοχής του στο Ράλλυ Targa Florio με συνοδηγό σε Hyundai i20 R5 τον Paul Nagle, ο Breen δήλωσε στο DirtFish:

Προσπαθούσα να το κάνω εδώ και χρόνια. Αισθανόμουν πως έπρεπε να πάω πάλι εκεί να κλείσω το κεφάλαιο. Βρέθηκα κοντά να το κάνω πριν από δύο χρόνια με το αυτοκίνητο του πατέρα της κοπέλας μου (Tamara Molinaro), όμως δεν έγινε την τελευταία στιγμή. Πάντα έλεγα στον Andrea (Adamo) ότι αν υπάρχει δυνατότητα, θέλω να το κάνω.

“Αφού έφυγα στις 17 Ιουνίου 2012, οι γονείς μου επέστρεψαν, εγώ όχι. Γνωρίζω ανθρώπους που πηγαίνουν και φροντίζουν το σημείο, αφήνουν λουλούδια εκ μέρους μου όταν είναι εκεί. Θα προσπαθήσω να το καταστήσω όσο πιο θετική εμπειρία γίνεται. Θα είναι πολύ δύσκολο και μάλλον είμαι από τους πιο συναισθηματικούς ανθρώπους, οπότε θα είναι δύσκολο”.

Ο Craig Breen πρόσθεσε πως έχει την πλήρη στήριξη του Andrea Adamo σε αυτό, αναφέροντας: “Είμαστε δύο από τους πιο συναισθηματικούς χαρακτήρες στο service park και βρισκόμαστε σε αντίστοιχο μήκος. Όταν μιλήσαμε για αυτό, με στήριξε 100%”.

Το Ράλλυ Targa Florio θα αποτελέσει την τρίτη φετινή συμμετοχή των Breen-Nagle στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλλυ, όπου αναμένεται να έχουν πλήρες πρόγραμμα.

Photos: Hyundai Motorsport, ACI Sport

ΠΗΓΗ: