Ράλλυ Εσθονίας: Ταχύτερος στο shakedown o Rovanpera (+video)

0
Ράλλυ-Εσθονίας:-Ταχύτερος-στο-shakedown-o-rovanpera-(+video)

Το Ράλλυ Εσθονίας ξεκίνησε με το πρωινό shakedown, όπου ο Kalle Rovanpera σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, εμπρός από τους Ott Tanak και Takamoto Katsuta.

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη εκκίνηση του Ράλλυ Εσθονίας (διαβάστε το preview), 7ου γύρου του WRC, τα πληρώματα είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν στο shakedown, που πραγματοποιήθηκε σε ειδική διαδρομή μήκους 6,23 αγωνιστικών χλμ.

Μετά από το πέρας της διαδικασίας, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσαν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC), ακολουθούμενοι από τους Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC).

Η εξέλιξη του shakedown

Όπως έχουμε πολλάκις αναφέρει, τα αποτελέσματα του shakedown δεν προσμετρούν στην κατάταξη του αγώνα.

Ωστόσο, αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο καθώς αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για πληρώματα και μηχανικούς, να βάλουν εφόσον χρειάζεται, τις τελευταίες “πινελιές” σε επίπεδο στησίματος των αυτοκινήτων τους.

Σήμερα, τα περισσότερα κορυφαία πληρώματα έκαναν 3 περάσματα, ενώ ορισμένα εξ αυτών πέρασαν 4 φορές από τη διαδρομή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ταχύτερος χρόνος επιτεύχθηκε στην τελευταία προσπάθεια, ενώ συνολικά οι διαφορές δεν ήταν μεγάλες.

Kalle Rovanpera

Ταχύτεροι στο σημερινό shakedown, αποδείχθηκαν οι Kalle Rovanpera-Jonne Halttunen (Toyota Yaris WRC). Οι Φινλανδοί ήταν εξαρχής από τα ταχύτερα πληρώματα της διαδικασίας, σταματώντας εν τέλει το χρονόμετρο της ταχύτατης διαδρομής, που πάντως ήταν πιο γρήγορη από όσο αναμένεται να είναι η πλειοψηφία των διαδρομών του αγώνα, στα 2:51.1.

Μόλις 0,5” πιο πίσω βρέθηκαν οι περσινοί νικητές του Ράλλυ Εσθονίας, Ott Tanak-Martin Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC). Οι τοπικοί ήρωες σημείωσαν επίσης τον ταχύτερό τους χρόνο, στο τρίτο πέρασμα από την ειδική διαδρομή.

Rally Estonia Shakedown Ott Tanak

Τον τρίτο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας πέτυχαν οι Takamoto Katsuta-Dan Barritt (Toyota Yaris WRC), 0,6 και 0,1” πίσω από τους Φινλανδούς και Εσθονούς αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν από τα λίγα εργοστασιακά πληρώματα, που έκαναν 4 περάσματα.

Πίσω τους, βρέθηκαν τα δύο “βασικά” πληρώματα της Toyota Gazoo Racing, με τους Elfyn Evans-Scott Martin να είναι, στον 100ό αγώνα του Ουαλού στο WRC, κατά 0,9” ταχύτεροι από τους Sebastien Ogier-Julien Ingrassia.

Elfyn Evans 01

Ελάχιστα πίσω από τους Πρωταθλητές βρέθηκαν οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC), ενώ τη δεκάδα διαμόρφωσαν οι Craig Breen-Paul Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC), Teemu Suninen-Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC), Gus Greensmith-Chris Patterson (Ford Fiesta WRC) και Pierre Louis Loubet-Florian Haut Labourdette (Hyundai i20 Coupe WRC).

Το καθαρά αγωνιστικό μέρος του Ράλλυ Εσθονίας ξεκινά στις 20:38, με την υπερειδική στο επίκεντρο του αγώνα Tartu, μήκους 1,64 αγωνιστικών χλμ.

Αύριο, Παρασκευή 16 Ιουλίου, θα διεξαχθούν 4 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 128,24 αγωνιστικών χλμ.

Rally Estonia

Ράλλυ Εσθονίας – Shakedown

Top10

1 K. Rovanpera-J. Halttunen (Toyota Yaris WRC) 2:51,1”

2 O. Tanak-M. Jarveoja (Hyundai i20 Coupe WRC) +0,5”

3 T. Katsuta-D. Barritt (Toyota Yaris WRC) +0,6”

4 E. Evans-S. Martin (Toyota Yaris WRC) +1,1”

5 S. Ogier-J. Ingrassia (Toyota Yaris WRC) +2,0”

6 T. Neuville-M. Wydaeghe (Hyundai i20 Coupe WRC) +2,1”

7 C. Breen-P. Nagle (Hyundai i20 Coupe WRC) +2,6”

8 T. Suninen-M. Markkula (Ford Fiesta WRC) +3,5”

9 G. Greensmith-C. Patterson (Ford Fiesta WRC) +4,6”

10 P.L. Loubet-F.Haut Labourdette (Hyundai i20 Coupe WRC) +6,0”

Επιμέρους ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Eσθονίας θα μεταδοθούν ζωντανά από την Cosmote Sport 8HD

Πρόγραμμα μεταδόσεων (ώρα Ελλάδος)

Παρασκευή 16 Ιουλίου

SS3 Otepää 1 (18.25 χλμ.) 10:28

SS4 Kanepi 1 (16.51 χλμ.) 11:16

SS5 Kambja 1 (17.85 χλμ.) 12:08

SS8 Kanepi 2 (16.51 χλμ.) 17:10

SS9 Kambja 2 (17.85 χλμ.) 18:08

Για να παρακολουθήσετε live όλες τις ειδικές διαδρομές του αγώνα, μπορείτε να κάνετε συνδρομή στο WRC+ All Live.

Ωράριο, Live αποτελέσματα, εξέλιξη και το WRC+, μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του WRC.

Photos: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport

Δείτε το πρώτο πέρασμα από το shakedown

ΠΗΓΗ: