Ράλλυ Αυστραλίας: Στόχος η επιστροφή στο WRC το 2023

0
Ράλλυ-Αυστραλίας:-Στόχος-η-επιστροφή-στο-wrc-το-2023

Οι διοργανωτές του Ράλλυ Αυστραλίας ευελπιστούν, ο χωμάτινος αγώνας της χώρας τους να επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ το 2023.

Καθώς βρισκόμαστε στα μισά του 2021, το ενδιαφέρον για το ακριβές ημερολόγιο του 2022 έχει αυξηθεί, ενώ αρκετές χώρες προετοιμάζονται και για το 2023.

Μια από αυτές είναι η Αυστραλία, που φιλοξενεί έναν από τους παραδοσιακούς αγώνες του WRC, όμως τις τελευταίες χρονιές απουσιάζει από το πρόγραμμα του θεσμού.

Το 2023 πιο εφικτό για το Ράλλυ Αυστραλίας

Όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της Motorsport Australia, η προσπάθεια επιστροφής του WRC στο νησί, ενόψει 2023, έχει ήδη ξεκινήσει.

Η συγκεκριμένη χρονιά φαντάζει ως πιο ρεαλιστική από το 2022, για δύο λόγους. Από τη μία, θα έχει περάσει ικανό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που η Αυστραλία θα έχει ανοίξει τα σύνορά της. Άλλωστε, ακόμη και σήμερα οι ακυρώσεις διεθνών γεγονότων συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη εκείνη του Grand Prix Αυστραλίας, στο πλαίσιο της Formula 1 .

Από την άλλη, ακόμη και ο ίδιος ο Yves Matton έχει αναφέρει πως η διοργάνωση αγώνων εκτός Ευρώπης θα αρχίσουν να γίνει πιο εφικτοί από τα μισά του 2022 και έπειτα.

Rally Australia 01

“Θα είναι δύσκολο στο πρώτο μέρος του 2022, όμως στόχος μας πριν από την κρίση ήταν να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα με αναλογία αγώνων εντός και εκτός Ευρώπης, 50/50 και αναμένουμε να μπορούμε να πλησιάσουμε την προσέγγιση ενός τέτοιου στόχου, από το 2022”, ήταν η σχετική δήλωση του Matton στο motorsport.com.

Αναφορικά με τη διοργάνωση του Ράλλυ Αυστραλίας, ο CEO της Motorsport Australia, Eugene Arocca, ανέφερε: “Η ανάκτηση της θέσης μας στο ημερολόγιο του WRC δεν είναι εύκολη, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε με τους συνεργάτες και τις κυβερνήσεις ώστε να βρούμε μια τοποθεσία-επίκεντρο, καθώς και την απαραίτητη χρηματοδότηση.

“Η διεξαγωγή διεθνών γεγονότων στο εγγύς μέλλον παραμένει μια προφανής πρόκληση, όμως πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον και ελπίζουμε να έχουμε την υποστήριξη που χρειάζεται ώστε να φέρουμε πίσω το Ράλλυ Αυστραλίας και να διοργανώσουμε ένα παγκόσμιου επιπέδου γεγονός”.

Το Ράλλυ Αυστραλίας, διεξήχθη στο πλαίσιο του WRC για τελευταία φορά το 2018, έχοντας ως νικητές τους Jari Matti Latvala-Miika Anttila με Toyota Yaris WRC.

Rally Australia 03

Το 2019, αν και οι ομάδες είχαν ήδη ταξιδέψει στην Αυστραλία, ο αγώνας ματαιώθηκε εξαιτίας των εκτεταμένων πυρκαγιών, με τη Hyundai να στέφεται εκεί, Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών.

Πέρυσι, την Ωκεανία εκπροσωπούσε το Ράλλυ Νέας Ζηλανδίας, που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.

Φέτος και την επόμενη χρονιά δε θα υπάρξει αγώνας από εκείνη την περιοχή στο πρόγραμμα του WRC, οπότε η προσοχή των Αυστραλών, εύλογα στράφηκε στο 2023.

Υπενθυμίζουμε, πως οι τελευταίες εκδοχές του Ράλλυ Αυστραλίας είχαν ως επίκεντρο το Coffs Harbour, που όμως δεν ήταν δημοφιλές μεταξύ των ομάδων, λόγω της μεγάλης απόστασης από το Σίδνει.

Έτσι, η λογική λέει πως ενόψει 2023 θα εξεταστούν άλλες περιοχές για επίκεντρο του αγώνα, με το Barthurst να έχει ακουστεί, μεταξύ των υποψήφιων πόλεων.

Photos: Toyota Gazoo Racing, Hyundai Motorsport, M-Sport Ford

ΠΗΓΗ: