Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: Aπόκοσμες εικόνες απο την «πύρινη κόλαση» που μαίνεται επί 3 εβδομάδες

0
Πυρκαγιές-στην-Καλιφόρνια:-aπόκοσμες-εικόνες-απο-την-«πύρινη-κόλαση»-που-μαίνεται-επί-3-εβδομάδες

Αναζωπυρώνεται λόγω των καιρικών συνθηκών η φωτιά στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ που μέχρι σήμερα έκαιγε απομονωμένες ορεινές εκτάσεις. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι απειλούν να πυροδοτήσουν νέα μέτωπα στην ξηρή και θερμή νότια Καλιφόρνια, με τις αρχές να καλούν χιλιάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Περισσότεροι απο 15.000 άνθρωποι κλήθηκαν χθες Τετάρτη να απομακρυνθούν «αμέσως» από τα σπίτια τους, καθώς τα πλησιάζει απειλητικά η πυρκαγιά που οι αρχές βάπτισαν «Ντίξι» η μεγαλύτερη στην Καλιφόρνια φέτος, που ενισχύθηκε από σφοδρούς ανέμους.

«Αν παραμείνατε, πρέπει να απομακρυνθείτε προς τα ανατολικά, αμέσως», τόνισε μέσω Twitter το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πλούμας, γράφοντας τη λέξη «αμέσως» με κεφαλαία για έμφαση, απευθυνόμενο στους κατοίκους των κοινοτήτων Γκρίνβιλ και Τσέστερ. «Αν δεν μπορέσετε να απομακρυνθείτε (…) καταφύγετε στο γήπεδο μπέιζμπολ του γυμνασίου της Τσέστερ», πρόσθεσε.

Η πυρκαγιά Ντίξι μαίνεται σε δάση της βόρειας Καλιφόρνιας από τα μέσα Ιουλίου· ειδικοί τη θεωρούν άμεση συνέπεια της κλιματικής κρίσης, που προκαλεί καύσωνες και ξηρασία σε όλο τον κόσμο, ειδικά στη βόρεια Αμερική.

Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι οι υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο νέων πυρκαγιών σε μεγάλο μέρος της πολιτείας. «Νομίζω ότι έχουμε σίγουρα μερικές δύσκολες μέρες μπροστά μας», δήλωσε ο Shannon Prather από την αμερικανική δασική υπηρεσία.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ: