Πυγμαχία: Νίκησε νεοναζί και πήρε το πρωτάθλημα – «Όταν είδα τα τατουάζ, έπαθα σοκ»

0
Πυγμαχία:-Νίκησε-νεοναζί-και-πήρε-το-πρωτάθλημα-–-«Όταν-είδα-τα-τατουάζ,-έπαθα-σοκ»

Η κατηγορία super featherweight της πυγμαχίας στην Ιταλία έχει νέο πρωταθλητή. Ο Χασάν Μουρντίν πήρε μια τεράστια νίκη με… κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις.

Ο Χασάν Νουρντίν νίκησε τον Μισέλ Μπροΐλι και κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία super featherweight της πυγμαχίας στην Ιταλία, δίνοντας παράλληλα -με τον δικό του τρόπο- και ένα “χτύπημα” στον ναζισμό.

Ο μαροκινής καταγωγής, Νουρντίν δήλωσε σοκαρισμένος από τις πεποιθήσεις του αντιπάλου του. Μεταξύ άλλων, ο Μπροΐλι φέρει στο κορμί του τατουάζ με τη σημαία των SS, το Totenkopf, τον αριθμό 88 και το σήμα μία οργάνωσης σκίνχεντ από τη Βενετία.

«Όταν μπήκα στο ρινγκ και είδα τα τατουάζ, έπαθα σοκ. Είναι ακραίο, δεν υπάρχει δικαιολογία, ένιωσα αηδία, για να μην αναφερθώ στους θεατές που χαιρετούσαν φασιστικά. Πάντως δεν κρύβω πως το να νικήσω έναν τέτοιο αντίπαλο αξίζει διπλά» ανέφερε ο Νουρντίν.

Παράλληλα, πολλοί φίλοι του αθλήματος διαμαρτυρήθηκαν στη διοργανώτρια αρχή για το ότι επετράπη η συμμετοχή του Μπροΐλι.

“Seeing Broili’s tattoos glorifying Nazism disgusted me, not to mention the spectators giving stiff-armed fascist salutes,” he said. “I wanted to have a good fight and given the situation I had more of a taste to win.”https://t.co/GhypQXq7KF

— Emir Nader (@EmirNader) September 21, 2021

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

ΠΗΓΗ: