Πρόεδρος Superleague: «Ξέρουμε πως, αλλά όχι πότε θα επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα»

0
Πρόεδρος-superleague:-«Ξέρουμε-πως,-αλλά-όχι-πότε-θα-επιστρέψουν-οι-φίλαθλοι-στα-γήπεδα»

Ο πρόεδρος της Superleague, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, μίλησε σε ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου, για την τηλεοπτική διαχείριση, την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες, τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, ενώ έκανε παράλληλα απολογισμό της σεζόν μέχρι τώρα.

Τον απολογισμό της έως τώρα διανυθείσας πορείας στο εφετινό πρωτάθλημα, αλλά και τις σκέψεις του για τα «προσεχώς» της διοργανώτριας αρχής κατέθεσε ο πρόεδρος της Superleague, Λεωνίδας Μπουτσικάρης, στη σημερινή διαδικτυακή άτυπη ενημέρωση. Όπως υπογράμμισε, η διαχείριση της Superleague στην αντιμετώπιση της πανδημίας αποτέλεσε το βασικό πυλώνα για το σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, καθώς επιδείχθηκε υπευθυνότητα κι επαγγελματισμός.

«Η φετινή είναι χρονιά επιβίωσης, η επόμενη, ελπίζουμε, ανάκαμψης κι ανάπτυξης. Έχουμε κάνει έναν προϋπολογισμό. Δεν είναι ευχάριστος, είναι σίγουρο ότι θα γράψουμε σημαντικές ζημίες, λόγω της απώλειας από τα εισιτήρια και πρόστιμα, που φέτος είναι πολύ λιγότερα αφού τα παιχνίδια διεξάγονται χωρίς θεατές. Υπάρχει όμως σχεδιασμός» είπε ο κ. Μπουτσικάρης κι εστίασε στην απόφαση της κυβέρνησης να δώσει στους συλλόγους ποσοστό από το Στοίχημα: «Θα βοηθήσει πολύ. Το αίτημα ξεκίνησε από τη Superleague, αλλά ήταν ορθή η απόφαση της κυβέρνησης να διατεθεί σε όλο τον αθλητισμό».

Για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες

«Είχαμε ετοιμάσει ένα πρωτόκολλο αναλυτικό, περιελάμβανε τα πάντα, πώς θα πάρεις εισιτήριο, πώς θα μπεις, πού θα καθίσεις, με τι αποστάσεις, πώς θα αποχωρήσεις κλπ. Είχε εγκριθεί από τους λοιμωξιολόγους, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν αμέσως και την επόμενη μέρα, μέσα σε λίγες ώρες, η απόφαση άλλαξε. Ξέρουμε το πώς θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πότε. Δεν μπορεί να γίνει πρόβλεψη, δυστυχώς. Εξετάζουν τα δεδομένα εβδομάδα με την εβδομάδα και δεκαήμερο με το δεκαήμερο. Είναι αδύνατο να μπουν σε τέτοιο σχεδιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτσικάρης.

Για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών

«Αδικούμε τους εαυτούς μας, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχει απίστευτες δυνατότητες. Δεν είμαι απαισιόδοξος, βλέπω κάποια σημάδια συναίνεσης και συνεννόησης. Υπάρχει ομάδα με συμβόλαιο, αλλά έχει θέσει τον εαυτό της στη συζήτηση της κεντρικής διαχείρισης».Το ζήτημα είναι να περάσουμε στο επόμενο στάδιο», τόνισε και προσέθεσε: «Η κεντρική διαχείριση είναι ένα εργαλείο. Δεν θα έχουμε εξελίξεις άμεσα, πρέπει πρώτα οι ομάδες να καταλήξουν στις μεταξύ τους σχέσεις, τι είναι αυτό που πουλάνε, πως θα το πουλήσουν και μετά να το συζητήσουν με τους ενδιαφερόμενους».

Για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών

«Η αναδιάρθρωση στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο αφορά άλλες κατηγορίες. Η μόνη δυνατότητα, μόνο μέσω μιας διάταξης, υπήρχε πέρυσι, αλλά αυτή η διάταξη επαναλαμβάνεται στο νομοσχέδιο. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει επίσημη θέση και ομόφωνη απάντηση. Κάποιες σκέψεις ανέφεραν ότι το μοντέλο με 14 ομάδες είναι επιτυχημένο, υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για μείωση, αλλά δεν υπάρχει μια γενικότερη εικόνα, δεν υπάρχει ενιαία θέση», εξήγησε ο κ. Μπουτσικάρης.

Για την πρόταση του Ολυμπιακού να αλλάξει ημρεομηνία ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας

«Αναφορικά με την πρόταση του Ολυμπιακού για τη διεξαγωγή του τελικού στο Κύπελλο Ελλάδας (στις 3 Μαΐου), οι άλλες τρεις συμμετέχουσες ομάδας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα) ζήτησαν να μιλήσουν με το αγωνιστικό τμήμα τους. Χρειάζεται ομοφωνία και των τεσσάρων, ίσως και μέσα στη μέρα η απάντηση».

Για τη διαιτησία φέτος

«Το VAR έχει βοηθήσει, αλλά δεν είναι το μόνο βήμα. Χρειάζεται και η επιμόρφωση των διαιτητών στα πρότυπα της UEFA. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τον κ. Κλάτενμπεργκ και ανταλλάσσουμε συνεχώς προτάσεις για κάποια θέματα. Η επικοινωνία μας είναι πολύ ικανοποιητική».

Για αγωνιστικούς χώρους, ποινές και απραξία των Ακαδημιών

«Μας πλήγωσε πολύ η κατάσταση των γηπέδων φέτος, κάτι που συνέβη κυρίως λόγω της μείωσης των χρημάτων που είχαν λαμβάνειν οι ομάδες. Αυτό όμως αλλάζει, και είναι βασικός στόχος της Λίγκας, σε τρεις φάσεις: στην πρώτη φάση η αξιολόγηση, στη δεύτερη τα βελτιωτικά έργα και στην τρίτη η παρακολούθηση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άλλος στόχος για το συνεταιρισμό είναι η εξωστρέφεια, οι δράσεις και οι συνεργασίες που έχουν δρομολογηθεί, όπως, π.χ., με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ακόμη, θα δοθεί πολύ μεγαλύτερο βάρος στην τεχνολογία, προς διευκόλυνση των συλλόγων – μελών της Λίγκας. Για παράδειγμα, θα δημιουργηθεί cloud προκειμένου να μειωθεί κατά πολύ η γραφειοκρατία και να διευκολύνονται όλες οι ομάδες, καθώς θα έχουν πια ηλεκτρονική πρόσβαση σε πολλές υπηρεσίες.

«Ο κορονοϊός δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να εκμεταλλευτούμε τις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας», επισήμανε ο κ. Μπουτσικάρης και απηύθυνε κάλεσμα στους συλλόγους να αποβάλλουν την τοξικότητα: «Οι ομάδες πρέπει να προστατεύουν το προϊόν τους. Ο τρόπος για την αλλαγή έγκειται στους συλλόγους και δη σε εκείνους που έχουν τη δύναμη, αλλά πρέπει να δουν το θέμα μακροπρόθεσμα», επισήμανε.

Μείζον θέμα για τη Λίγκα αποτελεί και η πολύμηνη αγωνιστική απραξία των ομάδων υποδομής, αφού οι νεαροί ποδοσφαιριστές, το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου, «δεν μπορούν να αξιολογηθούν και να κριθούν στην εξέλιξή τους. Το ζήτημα τέθηκε και θα συζητηθεί την Παρασκευή από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων».

Η Σούπερ Λίγκα έχει παραδώσει στην Επιτροπή τα στοιχεία με τις συνέπειες της απραξίας και της χαμένης χρονιάς για το άθλημα, όπως και τα επιδημιολογικά στοιχεία, μαζί με ένα βασικό επιχείρημα: «Να πάρουμε 500 παιδιά από τις πλατείες και να τα φέρουμε στα γήπεδα με τεστ covid». Τέλος, ως προς το θέμα των ποινών και της αυστηροποίησής τους, ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης εκτιμά ότι «το πλαίσιο πρέπει να γίνει πιο αυστηρό, αλλά πρώτα πρέπει να αλλάξει η γενική αντίληψη».

ΠΗΓΗ: