Προστέθηκε ο αγώνας του Βελγίου στο WRC

2
Προστέθηκε-ο-αγώνας-του-Βελγίου-στο-wrc

Μετά από μια παύση αρκετών μηνών και ακύρωση σημαντικών αγώνων, όλοι ετοιμάζονται για τον τέταρτο αγώνα της χρονιάς του WRC, το οποίο θα διεξαχθεί στην Εσθονία από τις 4 – 6 Σεπτεμβρίου.

Στις αρχές του περασμένου μήνα, η FIA έκανε γνωστό ότι το αναθεωρημένο πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Rally. Σήμερα, όμως, FIA και ο promoter του WRC ανακοίνωσαν την προσθήκη ενός αγώνα αγώνα, αυτού στο Βέλγιο.

Αυτός θα είναι ασφάλτινος, θα πραγματοποιηθεί στις 19 – 22 Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας το Rally Japan ως τον όγδοο και τελευταίο αγώνα της τρέχουσας σεζόν. Το τελευταίο ακυρώθηκε λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών που σχετίζονται με τον Covid-19.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που το Βέλγιο θα φιλοξενήσει αγώνα του WRC, και θα γίνει η 34η χώρα που θα διεξάγει έναν αγώνα του WRC, από καταβολής πρωταθλήματος το 1973.

Tο Rally Βελγίου είναι ο δεύτερος αγώνας που θα κάνει ντεμπούτο στο WRC φέτος, μετά το Rally Εσθονίας. Το Rally Ypres, όπως είναι το επίσημο όνομα του, διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1965 και είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς ασφάλτινους αγώνες στην Ευρώπη, και προσμετρά για πολλά χρόνια στο ERC.

Επίκεντρο του αγώνα θα είναι η ιστορική πλατεία της Ypres, Grote Markt, ενώ την τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα οι ειδικές θα είναι γύρω από την πόλη του Spa, με την Power Stage να περιλαμβάνει και την περίφημη στροφή Eau Rouge/Raidillon, της πίστα στο Spa-Francorchamps.

O επικεφαλής του WRC Promoter, Simon Larkin, δήλωσε:

Για πολλά χρόνια, το Ypres υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Rally (ERC). Η αναβάθμισή του στο WRC θα προσφέρει μια από τις σκληρές προκλήσεις της χρονιάς για τους αγωνιζόμενους και ένα ταιριαστό φινάλε στο 2020.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της FIA για το WRC, Yves Matton, πρόσθεσε:

Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που το Rally Ιαπωνίας δε θα διεξαχθεί φέτος λόγω του κορονοϊού, ειδικά αν σκεφτούμε τη σκληρή δουλειά από τις Ιαπωνικές αρχές, την Ομοσπονδία Αυτοκινήτου Ιαπωνίας και την οργανωτική επιτροπή. Τους ευχαριστώ για αυτό.

Το Βέλγιο έχει μεγάλη παράδοση και πάθος για τα ράλλυ, που γίνεται αντιληπτό από τον αριθμό των Βέλγων σε διάφορους ρόλους – οδηγοί, μηχανικοί, υπεύθυνοι ομάδων, δημοσιογράφοι- στο WRC. Η διαδρομή θα αναδείξει το DNA του αγώνα, καθώς διασχίζει τη χώρα ενώνοντας την Ypres με το Spa-Francorchamps, δύο εικονικούς προορισμούς του βελγικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τέλος, ο Jan Huyghe, μέλος της διοργανώτριας αρχής του Rally Ypres, Club Superstage, είπε:

Είναι τεράστια τιμή γιατί ως διοργανωτής θέλεις πάντοτε να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο. Το Ράλλυ Ypres έχει εξαιρετική φήμη στους τομείς της οργάνωσης και της ασφάλειας και η πόλη της Ypres έχει το ράλλυ στα γονίδιά της επί 56 χρόνια. Το Ράλλυ Ypres είναι πολύ σημαντικό για τη περιοχή και η πόλη μας παρέχει σημαντική υποστήριξη και εγκαταστάσεις για να διοργανώσουμε τον αγώνα μας σε ένα μοναδικό ιστορικό πλαίσιο.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα

Αγώνας Χώρα Ημερομηνία
1. Μόντε Κάρλο 23 – 26 Ιανουαρίου
2. Σουηδία 13 – 16 Φεβρουαρίου
3. Μεξικό 12 – 15 Μαρτίου
4. Εσθονία 4 – 6 Σεπτεμβρίου
5. Τουρκία 24 – 27 Σεπτεμβρίου
6. Γερμανία 15 – 18 Οκτωβρίου
7. Σαρδηνία 29 Οκτωβρίου – 1 Νοεμβρίου
8. Βέλγιο 19 – 22 Νοεμβρίου

ΠΗΓΗ: