Προανακριτική για Παππά: Η τροπολογία, η CCC που έγινε «ΣΥΡΙΖΑ friendly» και η… «ερωμένη»

0
Προανακριτική-για-Παππά:-Η-τροπολογία,-η-ccc-που-έγινε-«ΣΥΡΙΖΑ-friendly»-και-η…-«ερωμένη»

Συνεχίζεται στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά η κατάθεση του Κυριάκου Τόμπρα, ο οποίος είχε μεσολαβήσει για να γίνει η συμφωνία ανάμεσα στην εταιρία CCC και τον Χρήστο Καλογρίτσα. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μάρτυρας αποκάλυψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει τροπολογία ευνοϊκής φορολόγησης της εταιρίας πριν από τις εκλογές του 2019.

Καταθέτοντας στην προανακριτική για τον Νίκο Παππά, ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΝΔ, ότι η CCC ζητούσε από το 2016 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία για τη φορολογία των εμπορικών εταιρειών του νόμου 89 ώστε αυτές να γίνουν σαν τις ναυτιλιακές.

«Τους το υποσχέθηκαν. Όμως τελικά δεν το έκαναν. Για την ακρίβεια δεν το έκαναν τότε αλλά την 1η Απριλίου 2019», φέρεται να κατάθεσε ο μάρτυρας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

«Η CCC έγινε ΣΥΡΙΖΑ friendly γιατί η κυβέρνηση ΝΔ της είχε περιορίσει προνόμια και έπρεπε να πληρωνει φόρους και πρόστιμο», σχολίασαν κύκλοι της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, στην προανακριτική ο Κυριάκος Τόμπρας κατέθεσε χειρόγραφη συμφωνία που υπεγράφη την Άνοιξη του 2018 στο σπίτι του Χούρι στην Πολιτεία και φέρει τις υπογραφές των Χούρι – Καλογρίτσα – Τόμπρα, με την οποία ο μεγαλοεργολάβος αποδέχεται την οφειλή των 3 εκ. ευρώ απέναντι στους Λιβανέζους.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως με αυτό το τρόπο, ο μάρτυρας απορρίπτει εκ νέου τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά. Ταυτοχρόνως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο μάρτυρας κατέθεσε, πως οι δυο πλευρές, Καλογρίτσας και Χούρι, δεν είχαν μιλήσει ποτέ για κανάλι, πριν ο ίδιος κανονίσει την μεταξύ τους συνάντηση.

Μάλιστα, υποστηρίζουν πως ο μάρτυρας ανέφερε πως συμφώνησε αμοιβή με το Χρήστο Καλογρίτσα ύψους 300.000 ευρώ. «Ο Καλογρίτσας πήγε στην κυβέρνηση για να πουλήσει εξυπηρετηση», φέρεται να κατέθεσε.      

Την ίδια ώρα, ο  Βασίλης Κεγκέρογλου, από το Κίνημα Αλλαγής, κάλεσε τον μάρτυρα να απαντήσει για ποιο λόγο δεν ανέφεραν οι συμβαλλόμενοι την εικονικότητα της μεταξύ τους σύμβασης, με τον Κυριάκο Τόμπρα να απαντά: «Είναι σαν τη σύζυγο με την ερωμένη. Την ερωμένη μπορεί να την εχεις αλλα δεν τη συστήνεις στη σύζυγο».

ΠΗΓΗ: