Πράσινο φως από τον Τραμπ για να παραμείνει το TikTok στις ΗΠΑ

0
2
Πράσινο-φως-από-τον-Τραμπ-για-να-παραμείνει-το-tiktok-στις-ΗΠΑ

Μάλλον θα μπορέσει να παραμείνει στις ΗΠΑ η δημοφιλής εφαρμογή Tik Tok, καθώς Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το «πράσινο φως»

«Έδωσα την έγκρισή μου στη συμφωνία. Αν την παγιώσουν, τόσο το καλύτερο. Αν δεν συμβεί αυτό, κανένα πρόβλημα», είπε για το θέμα αυτό ο Τραμπ.

Για να συμβεί αυτό και να σταματήσει ο θόρυβος που έχει προκύψει για το θέμα αυτό, η TikTok, που είναι θυγατρική του κινεζικού ομίλου ByteDance, επιβεβαίωσε αργότερα ότι έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο, για να δημιουργήσει μια νέα εταιρεία στην οποία θα εμπλέκεται η Oracle ως τεχνολογικός εταίρος στις ΗΠΑ και η Walmart ως εμπορικός εταίρος. Έτσι οι ΗΠΑ δεν θα μείνουν εκτός, από την εφαρμογή που εμπορικά «χαλάει» κόσμο.

Η θυγατρική θα ονομαστεί TikTok Global, θα έχει έδρα στις ΗΠΑ και θα προσλάβει 25.000 ανθρώπους. Η Oracle θα μπορεί να εξαγοράσει το 12,5% των μετοχών της TikTok και η Walmart το 7,5% πριν από μια μελλοντική εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, στο δε μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικής εταιρείας θα συμμετέχουν κατά 40% Αμερικανοί επενδυτές και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της θα περάσει εν τέλει στον έλεγχο αμερικανικών εταιρειών.

«Είμαστε χαρούμενοι που η πρόταση της TikTok, της Oracle και της Walmart επιλύει τα προβλήματα ασφάλειας που ήγειρε η αμερικανική κυβέρνηση και ρυθμίζει τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της TikTok στις ΗΠΑ», σχολίασε εκπρόσωπος της εφαρμογής.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ απ την πλευρά του, ανακοίνωσε χθες ότι θα αναβάλλει τουλάχιστον ως τις 27 Σεπτεμβρίου την απαγόρευση του “κατεβάσματος” της TikTok στις ΗΠΑ.

Η εφαρμογή, η οποία επιτρέπει την μετάδοση σύντομων βίντεο, συχνά μουσικών ή χιουμοριστικών, έχει περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το ‘πε και το ‘κανε: Ο Τραμπ απαγορεύει το «κατέβασμα» του TikTok!

ΠΗΓΗ: